[]

diyorum ki..

Şöyle her gün ilginç tek bir üründen bir adet satılacak bir site açsam (piyasadaki en düşük fiyatın da en az 5 tl altından), nasıl olur ki? En azından iş büyümeden başlangıçta, kredi kartı, paypal olamayacağına göre nasıl güven sağlarım? Onu da geçtim, tutar mı? Mesela burada duyursam?


("İlginç" derken nasıl yani derseniz, örneğin şunlar gibi şeyler: ekolayzerlı/ışıklı tişörtler, efendime söyleyim, anime-manga serileriyle ilgili ürünlerle birlikte meşhur oyunlardan figürler -mesela angry birds ve mario-, vs vs..)

Ve belki de en önemlisi: Her üründen sadece bir tane olacağı için, vergi mergi gibi durumlar başıma dert açmaz değil mi?

 
Faturalı satarsan vergi derdin olmaz. Faturasız satarsan maliye en kaba tabiri ile 'gel otur şöyle yeğenim' der sana kucağını göstererek. Son zamanlarda internetten faturasız satılan ürünler hakkında sıkı takip ve yüksek miktarlarda ceza verildiği her yerde yazılmakta. Ne kadar gerçek onu bilemem.

Onun dışında thisrt falan bilmem ama Kanka Shop diye bir yer var kapalıçarşıda. Orada ki ürünleri onların sattığı fahiş fiyatın altından satarsan eğer has müşterilerinden birisi olurum şahsen. Zira adamlar bir adet Küreyi 970 TL ye satacak kadar uçmuş durumda ama enfes ürünler var.
  • skywalkeremre  (05.04.11 01:16:32) 
paypal den satabilirsin ilk etapta niye satamayasın. paypal o kadar kastırmıyor diye biliyorum. yani ben siteme eklemiştim çok rahat biçimde checkout olayını. google checkout vardı bide onu ekleyebilirsin. bunlar dışıdna diğer sanal pos koydunmu resmileşmek zorundasın, fatura kesip vergi vermen gerek


  • rereroro  (05.04.11 01:17:06 ~ 01:17:59) 
onun yerine gittigidiyor veya sahibinden tarzı sanal marketlerde "dükkan" açmanız daha mantıklı olmaz mı?


  • burberry  (05.04.11 01:18:04) 
skaywalkeremre: Mesela neler istersiniz o zaman onu da sorayım =) Kanka Shop'un var mıdır bir internet sitesi hemen fikir çalayım? =) Fakat fatura kesmek nasıl olacak bilemedim. Neyse, onu bir araştırayım.

rereroro: PayPal o şekilde eklenebiliyorsa süpermiş o zaman. Onu da bir araştırayım hemen.
  • vercingetorix  (05.04.11 01:20:11) 
burberry: Haklısınız, onu da ayrıyetten yapabilirim, ama insanın kendi sitesi gibisi yok =)


  • vercingetorix  (05.04.11 01:21:08) 
her üründen bir tane alınması kazancınızı arızi kazanç haline mi getirecek? işin veya kazancın sürekli olmasını mı engelleyecek? hoş, kazancınız arızi olsa da yıl sonunda gelir beyannamesi verilmesine engel mi? mal teslimi veya hizmet ifasında, hatta "teslim sayılan" hallerde kdv doğuyor, gelir vergisinden başka.

ek: fatura kesmek için vergi mükellefiyeti tesis etmeniz lazım, en kısası tek şahıs işletmesi sanırım.
  • tedirginlik hucresi  (05.04.11 01:22:29 ~ 01:23:39) 
tutmaz bence. aynı formatta onlarca site var ve deli gibi reklam yapıyorlar + kurumsallar. e-ticarette en ucuz olması önemli olduğu gibi marka, bilinirlik, ziyaretçi sayısı da önemli. hepsiburada.com mesela.

illa ufaktan başlayacağım kendi yolumu çizeceğim dersen vergiyi falan dert etme şimdilik. bişeycikler olmaz.
  • tuyra  (05.04.11 01:22:33 ~ 01:23:44) 
  • skywalkeremre  (05.04.11 02:46:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.