[]

Logo ile Amblem Farkı

Evet, bir eğitici duyuruda daha karşınızdayız. Orada burada sık yapılan ve sinir olduğum hatalardan birisi logo ile amblemin karıştırılması. Üst üste duyuru'da da denk gelince yazmadan duramadım. Arkadaşlar logo, amblem değildir. Bakınız sözlük'ten vic ne demiş logoyla ilgili:

"sürekli olarak amblem ile karıştırılan kavram. logotype kelimesinden gelen, kurum ya da markanın tarif edilmiş harflerle her seferinde sergilenmesi durumudur."

Yani sizin logo dediğiniz, orada buradaki şekiller, simgeler vb. aslında logo değil, amblem. Logo dediğiniz şey harflerden, markanın adından vb. oluşur. Adamı delli etmeyin.

Diyecek lafı olan vardır diye duyuruyu soru biçiminde açıyorum. Dileyen de varsın bu duyurunun caps'ini eksibition'a koysun, apartman yöneticisi diye dalga geçsin. Çok da umursamıyorum işin o tarafını.

 
ibretlik bir paylaşım,yeni öğrendim.


  • latios  (05.04.11 00:20:11) 
sanıyorum ki artık logotype ve amblemin birleşmesine logo denmeye başladı akademik çevrelerde de. yani logotype kurumun tipografik olarak simgeleşmesi, amblem biçimsel olarak simgeleşmesi, her ikisi de bir araya gelince logo oluyor... ama emin de değilim, götümden sallıyo olabilirim.


  • ruhibirbanyo  (05.04.11 00:21:29) 
Beni neden dışladiginizi şimdi anladım. Olay amblemde imiş


  • silinen üye  (05.04.11 00:23:26 ~ 00:24:41) 
yazdıklarınızın bir kısmı doğru ama bence yanlışınız da var. logo sadece harflerle sergilenmez. grafiksel de olur. mesela apple'ın elması hem logosudur hem de amblemidir. her logo bir amblemdir. ama her amblem bir logo değildir. amblem daha geniş bir kavram yani.


  • ermanen  (05.04.11 00:26:50) 
evet logo ve amblem farklı şeylerdir.
bence karmaşa biraz logo demekten geliyor, olayın aslı logotype.
logotype herhangi bir font ile yazılmış bi 'kelimenin' kişiselleştirilmesi/özelleştirilmesidir.

ayrıca apple ın amblemi ayrı logotype ı aslında ayrıdır. sadece artık logotype yada amblem diye pek ayrım yapılmadığı için ve apple ın süper marka bilinirliği olduğu için tipografiyi kullanmayı bırakmıştırlar. elma görünce kimse apple yazısı nerde demez
  • try again fail again fail better  (05.04.11 01:22:34) 
"logo" ile "logotype" da tam olarak aynı şey değil. logo, logotype'ı kapsayan birşey. logotype, logonun sadece yazıyla yapılmış olanı oluyor. buna tipografi veya wordmark da denebilir. ama mesela tipografi de aynı zamanda yazıyla yapılabilen sanattır. günümüzde böyle yani, geçmişte daha farklı olabilir :)


  • ermanen  (05.04.11 02:00:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.