[]

İnsan kaynakçılar nasıl adam seçiyorsunuz siz?

Çalıştığım sektörde 2 yıllık tecrübem var ve daha düzgün bir şirkete geçmek istiyorum. Ama iki aydır onca iş başvuruma rağmen 3 yerden iş görüşmesine çağrılabildim. Geri dönüş oranı %5 civarı.

-Sektör dışı başvuruda bulunmuyorum.
-Çok tecrübe aranan iş ilanlarını görmezden geliyorum.
-İK sitelerini kaale bile almıyorum.
-Sadece gazetedeki ve sektörel yayınlardaki ilanlara maille başvuruyorum.
-Her ilana göre bir strateji geliştiriyorum.
-İki ayda 3 özgeçmiş değiştirdim. (Yeniledim, tarzı değiştirdim filan)

Lan neredeyse hiç geri dönüş alamıyorum buna rağmen ya. Neye dikkat ediyor bu İK'cılar? İşe başvururken uzun ve vurucu bir önyazı mı? Benim henüz çözemediğim bir CV formatı mı? 5 tane referans mı? Süper çıktığım bir fotoğraf mı? Kendimi tanıttığım abidik gubidik videolar mı? Neye dikkat ediyosunuz olum?

Panpalar işe girmeyi geçtim şu iş görüşmesine çağrılma olayını %20 olsun yapalım ya! Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

 
Hocam dertlerin spesifik değil,ortak.

Şöyle düşün sen tombala torbasındaki 1'den 90'a (kaçtan kaça bilmiyorum) taşlardan bir tanesisin - o kadar ufak sayı olmamakla birlikte- ik cılar bunların hepsini teker teker açıp bakmıyorlar işte.

Belki belli üni mezunlarını süzüyorlar. Yada yabancı dil seviyesini, yada iş tecrübesini. belkide yaş böyle olunca iş şans topuna dönüyor. Şansın varsa oluyor. Aynı bölümden aynı notla aynı özgeçmişle mezun olmuş 2 kişinin aynı işe başvurup birinin çağırılması gibi ...
  • tatlisusamuru  (04.04.11 23:36:29) 
@mrtksn Yok hocam mezun olduğum sene ve şimdiki işime girmeden önce çok aradım oralardan iş. İK siteleri aracılığıyla şimdiye kadar iki kere görüşmeye çağırdılar, onun birisi de avea'nın herkesi çağırdığı staj programıydı.


  • theodor  (04.04.11 23:48:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.