[]

Santur Hakkında Bilgisi Olan, Yardımcı Olmak İsteyen??

Arkadaşlar aranızda santur çalan ya da yeterli bilgiye sahip olan var mıdır? Uzun yıllar bağlama çaldım son 2 senedir elime almıyorum ama müzik kulağına sahibim diyebilirim. Bağlama, gitar, ud, cümbüş, org, ney, kaval, akordiyon gibi müzik aletlerinin hangisi olursa olsun birkaç saatlik biraz uğraşla kulaktan çalabiliyorum. Aralarında en çok bağlamaya zaman ayırdım fakat şu sıralar "santur" denen sesine hayran olduğum enstürmana karşı yoğun hisler besliyorum. İran yapımı olanlar varmış, Türk yapımı olanlar varmış netten araştırdım ve bilirsiniz ki her kafadan bir ses, herkes benim malım iyi diyor. Yukarda da bahsettiğim gibi müzik aletlerine yabancı değilim ve merak ettiğim bu aleti çalmakta çok çok zorlanır mıyım? Nereden bulabilirim? Mümkünse Ankara'da... Santur çalma ve satın alma konusunda şuna dikkat etmen gerek dediğiniz noktalar var mıdır?

Son olarak şu ilandaki santur hakkında bir şeyler söyleyebilir misiniz? 10 senelik bir santur diyor eleman ama anlamadığım için nedir ne değildir bilemiyorum??

www.sahibinden.com

 
Daha önce birileri daha sormuştu. ARA kısmına santur yazıp o soruları soranlara mesaj atın derim. Çok yaygın bir saz olmadığı için teli kopunca ne yaparsınız bilemem.


  • sourlemonade  (05.04.11 00:22:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.