[]

can yayınları fahiş fiyata kitap satılması!

can yayınları salman rushdie'nin ayaklarının altındaki toprak adlı eserini satışa sundu. kitap 800 sayfa ve fiyatı 46 tl!
bana mı çok fazla geliyor yoksa 46 tl bir kitap için çok yüksek bir tutar değil mi?



 
tüm oyunlar 90 100 tl. oyunların piyasası bu. tüm kitaplar 50 lira olsa sesimizi çıkartmayız; fakat 800 sayfalık başka kitapların piyasası 25 lira. nette 18 liraya alabilirsin.
ayrıca kitap ve oyunu kıyaslamak ne kadar doğrudur ki?

  • lorenzen  (04.04.11 17:17:11) 
evet çok fazla. 25 lira bile bi kitaba çokken 46 lira fazla abartılı. sonra "insanlar kitap okumuyo bik bik, korsan alıyor bik bik" 46 lira ne lan! korsanı desteklemiyorum. korsan almıyorum ama kimse yok yazar hakkı yok yapımcı hakkı falan başlamasın yine amk bu kadar kazanmayıversinler. insanları "yemek mi yiyeyim kitap mı okuyayım" ikileminde yaşatmaya kimsenin hakkı yok.

ben olsam 1-2 ay bekler, sonra gider sahaflardan alırım..

kendime not: sakin ol şampiyon
  • orange coffee  (04.04.11 17:18:58) 
800 sayfa da olsa sıradan bir roman çevirisinin 46 lira olabileceğini kimse savunamaz. Kitapevlerinde delicesine bir açgözlülük var. Hani düz kitapta baskı gideri, depo gideri, mağaza gideri, lojistik giderler..vs var ama baskılı hali 18 lira olan kitapların e-kitap versiyonları niye 10 liranın üzerinde? Aradan dünya kadar gider çekilince ancak 2-3 lira mı ucuzluyor kitaplar?


  • theodor  (04.04.11 17:23:16) 
pahalı evet ve sadece can yayınlarına özgü bişey değil bu. 3-4 ay önce bir kitap almak istemiştim ve sayfa - fiyat olarak bakarsak senin söylediğinden daha pahalı (696 sayfa - 66tl - idefix'te 56tl) ve şu anda baktım fiyatı da hala aynı. alamadım, bi süre daha da alamıycam herhalde. 66 liraya kitap mı olur. bahsettiğim kitap mitra yayınları'ndan mesela.


  • tepedeki psychedelic adam  (04.04.11 17:36:48) 
lorenzen'in kitap ucuzken , kitap okuyup okumadığını nereden biliyorsun?


  • baldur  (04.04.11 17:37:06) 
Theodor, orada kitapevlerinin baskısı var. E-kitapları bir kaç liraya satarlarsa kitapevleri de onların kitaplarını satmaz. Bir denge lazım orada.

Maliyetleri 30-40 milyon doları bulabilen oyunlarla kitabın karşılaştırılmasını ise ben anlamadım. Bana da altında arabası olan adamın kitap pahalı demesi mantıklı gelmiyor. Hadi bakalım.

konuya dönersek de, evet çok. Can biraz abartı fiyat koyuyor.
  • tahsin sutcuoglu  (04.04.11 17:42:17) 
ben gerekli mail'i can yayınlarına attım.
www.canyayinlari.com
ayrıca birkaç köşe yazarına da göndermeyi düşünüyorum. şu anda sadece bir kişiye gönderdim. gerekli tepkiyi gösterirsek sonuca varırız diye düşünüyorum. birkaç duyuru daha açacağım burada.
  • lorenzen  (04.04.11 17:43:54) 
konuya şöyle bir katkım olsun Kitapyurdu.com Fiyatı: 34,50 TL.


  • vend avesta  (04.04.11 17:44:11) 
Hadi ortamı renklendireyim; 45 liralık bir kitaptan yazarı max. 9 lira kazanabiliyor (%20). Şimdi mağaza çalışanı, işte kargocu çocuğu filan diyenler olabilir ama bu çağda bunların hiçbiri benim umurumda değil. Değeri üreten kişinin yani yazarın oransal olarak bu kadar az kazandığı bir sistem hiçbir şekilde mantıklı değil. Bence e-kitap bu devrimi gerçekleştirecek.


  • theodor  (04.04.11 18:20:22) 
malesef hevesle kitap alırken verdiğim paraya içim acıyor. hevesim kaçıyor. kitaplar çok çok çooook pahalı.


  • girl in a coma  (04.04.11 19:29:09) 
ortaya hop diye atlıyorum. kitaplar pahalı değil bence. (eğer maddi durumunuz gerçekten kötü değilse)

öyle yerlere öyle paralar veriliyor ki. sigara, içki ve eğlence giderlerinden kimse şikayet etmiyor da nedense hep suç kitaplarda :)) sigara içmeyen öğrenci-genç tanımıyorum. varsa gelin tanışalım.

ayrıca ek: mademi iktisadi durumları tartışıyoruz. 800 sayfalık kitap 46 lira imiş, 300 sayfalık kitap kaç lira? bu kitabın birim fiyatı (sayfa fiyatı) diyelim daha mı fazla? bunu hesapladınız mı?
  • mea maxima culpa  (04.04.11 21:46:29 ~ 21:48:39) 
@mea maxima culpa:
ben içmiyorum sigara mesela :)
ayrıca kitaplar pahalı. kitapların yapım aşamasını, hangi evrelerden geçtiğini filan bilmiyorum ama pahalı olmadığına zor ikna olurum. benim sayfa - fiyat miktarı vermem sorudan kaynaklıydı mesela. ama hesaplamaya gidersek 300 sayfalık kitabın sayfası belki aynıdır ya da daha pahalıdır. aslında burda kasıt o değil herhalde, en azından benim değildi. yani kitap büyüdükçe fiyatı da büyüyünce, gözüne daha çok çarpıp sormuştur sanırım. yani 300 sayfalık kitabın sayfasının aynı fiyata gelmesi de bi çözüm değil. o da pahalı işte. bi de mesela sigara, alkol, oyuna filan harcanan parayla karşılaştırmamak lazım. onlar zevk için alınan, yapılan şeyler ama kitabın zevk vermesinin yanı sıra okuyan insanlara yararlı olma olanağı da var. bu yüzden bile kitaplar daha ucuz olmalı bence. ama kitapların toplatıldığı bi yerde yaşıyoruz tabi sonuçta, o da ayrı mevzu. oyunlar da bazen insana bişeyler ekleyebilir tabi onu da söyliyim hadi. ha sigaraya, alkole abanıp kitapların çok pahalı olmasından dolayı alamadığını söyleyenlere söylenebilir birtakım şeyler.
  • tepedeki psychedelic adam  (04.04.11 23:19:12 ~ 23:21:02) 
@mea maxima culpa
asgari ücret 629 lira. haftada bir kitap okusan ve toplam 100 lira etse maaşının altıda birini kitaplara vermek demektir. yani aç kalmaktır.
ayrıca sigara alkol konusuna gelirsek elmalar ve armutları karıştırmamak gerek.
  • lorenzen  (04.04.11 23:36:58) 
@lorenzen kitap okumanın tek yolu haftada bir adet 25 tl verip kitap almak mı? hem belki adamın çok zamanı var 8 kitap okuyacak. o zaman 200 lira mı ayıracak?


  • mea maxima culpa  (05.04.11 00:01:54) 
yeni çıkan bir kitabı başka türlü nasıl okuyacaksın ki?
para verip alacaksın işte ya da korsana yöneleceksin ki yayınevlerinin yaptığı da bu.

  • lorenzen  (05.04.11 00:07:38) 
dünyaca ünlü ve vukuatı olan bir yazarın kitabından bahsediyorsak biraz dü$ünmek gerekir.

telifi var, çevirmeni var, yayınevinin baskı ve diğer masrafları var ve muhtemelen bu kitap 1.000 - 2.000 adet basılacak.

bu maliyetlerle basılan bir kitabın bir de bu baskı adetleri üzerinden kâr edilecek vay anam vay.

bu kitap 1.000 değil de 100.000 satacak gibi olsa ve basılsa inanın bana fiyat dü$ecekti.

mesele bu değil tabii ki.

kitabın fiyatının yüksek olduğunu neye göre değerlendirip bu sonuca vardığımız önemlidir tabii ki.

kitapların fiyatları biz ortadirek okuyucular için fazla; ama, bu kitabın pahalı olduğu anlamına gelmez tabii ki. 3 liraya satılan çöp çeviriye sahip dünya klasikleri ucuz mu oluyor o zaman? bu ucuzluk neye göre belirleniyor o da uzun mesele tabii ki.

demem odur ki: ki$isel / aile bütçemiz ve ülke ekonomimiz böyle boktan olduğu sürece pahalı sayılacak ilkler arasında kitap dergi her zaman olacaktır. cep telefonu bilgisayar kıyafet alkol sigara ws. hayati öneme sahip ihtiyaçlarımız olmazsa ya$ayamayacağımız için bu sıralamada hiç yer bulamayacak tabii ki.
  • robinbook  (05.04.11 02:58:48) 
evet fiyat gerçekten de çok yüksek bence. şimdi olaya şu açıdan bakalım:
tolstoy'un savaş barış adlı eserinin rusçadan türkçeye eksiksiz çevirisini yapmış iki yayınevinin fiyat politikaları şöyle; iletişim yayınları 44 tl, can yayınları 49 tl. eğer bu kitapların yayınevlerine giderseniz can yayınları ayağına kadar gitmiş olmanıza rağmen bir indirim yapmamakta, ancak iletişim yayınları %35'lik (ciddi bir miktar) bir indirim yapmakta.
ben buradan sonuçla her türlü can yayınlarının kazıkçı olduğu sonucunu çıkartırım.
  • cuban pete  (25.04.11 14:42:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.