[]

2. el bisiklet alırken

(bkz: ikinci el bisiklet alırken dikkat edilmesi gereken)

şu başlıktakiler haricinde nelere dikkat edilmeli? 7-8 ay boyunca hergün kullanacağım, maksat hem spor olsun hem ulaşıma para vermiyeyim. hayvani bir pazar var burada. zibilyon tane pislet var. neyine bakayım alırken? nasıl seçilir ki? hem başlıkta yazılan gibi "göbeği açıp içindeki bilyelere bak" eylemini gerçekleştirmeyi bilmiyorum. yani daha somut ve prof bisiklet cahilinin kontrol edebileceği şeyler olursa daha süper olur.

not: "yeni al 2. el ile uğraşma" diyenlere para yatırmaları için hesap numaramı gönderebilirim.. teşekkürler!

 
bence kasılacak bir olay değil. bir motor yok sonuçta alette. binersin üstüne 100 metre gider geri gelirsin olur biter. rahat mı ona bakarsın, boyu uygun mu ona bakarsın.

freni mi bozuk sıkarsın gider, fren pabucu mu eskimiş alırsın 10tlye bi çift, gidon mu kayıyor, ingiliz anahtarıyla sıkarsın halledersin. kasmaya gerek yok yahu, pislet bu.
  • terp  (04.04.11 16:53:37) 
hıc bıseyıne bakma canım, ıkı tur at gel, al. ben de sahibinden'de bısıklet gormustum. cocukla bulustuk, iki gittim geldim, lastık ıyı, frenler tutuyor. bı tek selesı o ınce selelerdendı. onu degıstırdım. kıcımı acıtmasın dıye.


  • fenerliyim ama feneri delgado  (04.04.11 16:58:35) 
altü üstü pislet deyip geçmeyin yahu.üççüzede var üçpinede. eğer güzel bişi bakıyorsan, gövdeyi, dişlileri, amörtüsörü, pedalları kontrol etmekte fayda var. öööle 100 metre git gel olmaz, al pisleti bir tepe çık sonra bayır aşşa bur kendini. sorun yoksa sorun yoktur. sorun varsa sorun vardır.


  • topal  (04.04.11 17:05:34) 
tekerlek çapı hayli önemli. sizin için uygunsa muhakkak 28 jant bakın.


  • yapacakbirseyyok  (04.04.11 19:14:21 ~ 19:19:19) 
ben de bayadır alacağım bisiklet, ben alırken şunlara dikkat edeceğim ki çamurluklar tekerlerden uzak olsun hatta hiç olmayabilirler(küçükken hep dağ taş gittikten sonra o çamurluklar tekere değer hale gelirdi kafayı yerdim "fişk" fişk" sesinden ve artan sürtünme kuvvetinden),dağ bisikleti olsun ama arkada o sıkıştırmalı ızgara da olsun ki jumper, yedek tişört fln koyim,
onun dışında kaynak soru: bahsettiğin pazar nerde? (tr dir umarım)

  • lucky dog  (04.04.11 23:45:28) 
@lucky dog: romanya malesef.


  • orange coffee  (04.04.11 23:49:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.