[]

İngilizce Mülakat

Sadece 1 hafta sürem var. Çok geç duyuruldu. Neyse yazılı sınav var(ki bunun için de tavsiyelere açığım) onu bir şekilde hallederim diye düşünüyorum ama mülakat da varmış. Mülakatta bilgi falan sorulmayacak sadece ingilizceyi nasıl konuştuğumuz ölçülecek. Bu mülakata nasıl hazırlanabilirim? Ya da mülakat sırasında nasıl davranmam gerekir? Türkçe olsa problem değil de ingilizce olduğu için kıllanıyorum. Neyse, mülakata hazırlanma yollarını soruyorum uzun lafın kısası.

Öyle işe alma falan değil, kazananlar hukuk alanında uluslararası bir yarışmaya katılacak.


 
Ingilizce TV kanali varsa (Digiturk, kablo vs) altyazisiz izle. Bu seni biraz Ingilizce havasina sokar ve rahatlatir.

Ne mulakati bu? Is basvurusu icin mi? Konu neyse, o konu hakkindaki en temel sorulari kafandan gecir, cevaplarini hazirla. Ezberleme, sadece birkac kere sorulara mulakattaymissin gibi cevap ver. Egitimini, is tecrubeni vs Ingilizce olarak anlat. Konu ile ilgili bilmedigin onemli anahtar sozcuklerin Ingilizcesini ogren (mesela konfeksyoncuysan "confectioner" deme, dogrusunu ogren).
  • wpi  (11.03.08 21:17:19) 
ingilizce bilen bir arkadasinla en az 3-4 kez provasini yapin, sorular sorulsun cevaplar verilsin. hem heyecani alir, hem de ne söylenecek ne söylenmeyecek onun kritigi alinir. sözlü mülakattan korkulmaz, mülakattan korkmaktan korkulur diyerek baglayayim. rahat olmak lazim. onlar da insan senin benim gibi.


  • atmacaged  (11.03.08 23:37:55) 
ne yaparsanız yapın ingilizce bilmediğiniz için güvensiz durmayın. hele "excuse my bad english" falan kesinlikle demeyin. kekelemek, tökezlemek, doğru kelimelerin kafadan uçması normaldir, mülakatlarda olur öyle şeyler


  • gimbal  (12.03.08 15:31:36) 
moot court'a katılım söz konusu sanırım. bildiğim kadarıyla kısaca kendinden bahsetmeni isteyecekler, hangi okulda okuduğun, hobilerin falan. neden yarışmaya katılmak istediğin ve hukukun hangi alanları ile ilgilendiğini de sorabilirler. tavsiyem, ayna karşısında kendi kendine konuş. bilmediğin ama bilmen lazım gelen kelimeleri doğru teleffuzları ile öğren.


  • yumusakdiken  (12.03.08 23:50:37) 
kendi kendine konuş hocam. sürekli mantıklı mantıksız, tv ye açıklama yapar gibi, röportaj veriyormuşsun gibi sürekli konuş ama doğru konuşmaya çalışarak konuş. önemli olan akıcılığındır eğer yeterli akıcılıkta konuşabilirsen yaptığın hatalar göze batmaz arada kaynar gider, ama unutma akıcı olmak demek hızlı konuşmak demek değildir.


  • sijwocaq  (14.03.08 13:05:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.