[]

GGE açısından Twitter vs Ekşi Sözlük

galyalılar,

şimdi bakıyorum atılan tweet'lere; ünlü insanlara ana bacı sövülüyor çok rahatça. içerik yapısı itibariyle düşündüğümüzde de iki site de birbirine çok benziyorsa eğer, neden twitter uyarısız anında kapatılmıyor ya da buna önlemler alınmıyor da; ekşi sözlük'te alınıyor?


 
sanirim twitter'da herkesin sayfasi kendine gibi bir durum var. mesela melih gokcek de kendine hakaret edenleri dava edecegini soyluyor.


  • tom riddle  (04.04.11 14:27:35) 
twitter'da herkesin sayfası kendine gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum ben pek.

ekşi sözlük'teki başlıkları, twitter'daki hash tag'ler (#) gibi düşünebiliriz. ikisinde de bu başlıklar (hash tagler) aramayla getiriliyor.

tek farkı varsayılan olarak site açıldığında birinde (twitter) kendi son entry'lerin gözüküyor, diğerinde (ekşi) rastgele bir hash tag'de milletin tweet'leri.
  • desdinova  (04.04.11 14:34:08) 
e çünkü ekşi sözlük'te ece erken yazıp getir demek yaygın bir şeyken twitter'da ece erken aramak öyle yaygın bir şey değil. her şeyden önce twitter belli bir tarihten öncesini getirmiyor. ayrıca google'da da şahsın kendi twitter adresi ve ekşi sözlük'teki başlığı çıkar. birinciden küfre hakarete ulaşamazsınız ama ikinciden çok kolay.


  • galadnikov  (04.04.11 14:49:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.