[]

iki adet php sorusu

1- Bu a.q.dumun karakter seti sorununu nasıl halledicem? karakter seti tanımlamalarıyla denedim olmadı, dosyayı wordpad'de yeniden kaydettim utf8 olarak olmadı, en olmadı bi fonksiyon yazıp ascii kodlarını verip ona göre yazdırıcam ama bunun daha kolay bir yöntemi olmalı. gözünü sevdiğimin .net'i, değerini bilememişim.

2- Bu sayfaya sağ tıkı engelleme olayını bilen var mı?


 
2. soru için kullanacağın tüm yöntemler javascript ile, ve sen engellesen bile birisi browserın javascript desteğini kapatırsa - safari ve firefox için çok kolay - engellemen bir işe yaramaz. sağ tıkı engelleme nedenin eğer fotoğrafı korumak ise fotorafı bozup göster. küçük parçalara böl göster vs.


  • yol gezer  (04.04.11 04:26:58) 
1- notepad++ kullan.
2- sağ tık browser ile alakalı bir şey yani client tarafında olup bitiyor. php sunucu tarafında çalışır, haliyle browser'ın davranışlarına karışamaz. yol gezer'in de söylediği gibi o işleri javascript kullanarak yapman lazım.

  • blackdog  (04.04.11 06:41:21) 
@take a minute, uyumlu.

@blackdog, notepad ile deneyeyim bir de.

teşekkürler herkese.
  • uckac  (04.04.11 14:07:54) 
@uckac: klasik notepad değil yalnız, notepad++

notepad-plus-plus.org
  • blackdog  (08.04.11 16:19:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.