[]

Torik Lens ile İlgili Sorular

Merhaba,

Gözlükten biraz sıkıldım. Antirefle denen şey hemen çiziliyor, yatarak bir şey okuyamıyorum, uyuyakalınca yamuluyor, üstüne oturunca kırılıyor... Lens denemek istiyorum. İki gözümde farklı derecelerde miyop ve astigmat var.

1) Gözlük numarası ile lens numarası aynı mıdır? Gözlüğümü ölçtürüp aynı numara lens alsam doğru mu olur? (Diğer parametreleri uygun varsayalım, gözüm uygun olsun lens kullanmaya vs.)
2) Günlük kullan-at mı, aylık mı? Hangisini kullanmalı?
3) Aylık lenslerle gece uyuyabilir miyim? 30 gün boyunca hiç çıkarmazsam ne olur?
4) Günlük lensle uyuyakalırsam ne olur? Sabah bi uyanmışım meğerse lens gözümdeymiş geceden beri, nolur?
5) Aylık lensleri çıkarıp temizlemem gerekecek mi?
6) Lensle denize havuza girilir mi?
7) Nereden alınır? İnternette var mı güvenilir site?
8) Torik lenslerin gece uyuma, denize girme gibi konularda diğerlerinden farkı var mı?
9) Sürekli bilgisayar kullanıyor ve garip, loş ışıklı pozisyonlarda bir şeyler okumayı seviyorum. Lens iyi mi olur sizce bu durumda?
10) Hangi marka, model?
11) Fiyatlar çok değişken olabiliyor; kazıklanmadığımı nasıl anlarım? Yani olması gereken fiyat nedir? (Bir kutuda kaç adet var, belirtirseniz çok iyi olabilir).

Teşekkürler...

 
torikle ilgili bilgim yok. onlar daha pahalı sanırım astigmat için kullanılıyor. belki sadece miyop lens denesen işini görüyosa kullanmasan daha karlı olur. hijyen temizlik lenste cok onemli. kimisi günlerce haftalarca cıkarmıyo bisi olmuyo ama piyango sana çıkar belli olmaz göz bu boru diil. 30 gün boyunca çıkarılmadan kullanılabilecgini iddia eden lensler var ben hic cesaret etmedim. paran varsa bence günlük kullan at lensler en iyisi. öbür türlü klasik 30 gün kullan her gece çıkar yatmadan lensleri en yaygın sanırım. ben kullanırken öyleydi en azından. marka model base curve bunlara doktor karar verir. ama ölçülerini belirledikten sonra istedigin markayı alırsın. deneme yanılma bi nevi. çap ve base curve ölçülerini ogrenmelisin.


  • inuterooo  (03.04.11 19:23:10) 
torik lensi ben de bilmiyorum ama 1. sorunun cevabı hayır. gözlük ile lens numarası hiçbir zaman aynı olmaz. biri gözden uzakta biri göze yapışıktır çünkü. lens için ayrıca numara belirletmeniz lazım.


  • boo ya moon  (03.04.11 19:30:49) 
1- numara aynı da diğer ölçüleri de bilmek lazım.
6- gözünüze su değdirmezseniz girilir. değerse mikrop kapma riski yüksek.
7- lensmarket.com öneriyorlar internetten. bir de bir gözlükçü vardı internette bulduğunuz en ucuz fiyattan bilmem ne kadar indirim yapıyordu, beşiktaş'ta mı ortaköy'de mi neydi.
8- yok.
9- gözleri daha az kırparak kullanıldığı için bilgisayar göz kuruluğu yapıyor diyorlar.

not: lens kullanmıyorum, gözlük kullanıyorum.

edit: buldum o gözlükçüyü: www.harbioptik.com
  • lemmiwinks  (03.04.11 19:32:45 ~ 20:10:45) 
yaklaşık 2 senedir lens kullanıyorum.benim de göz numaralarım birbirinden farklı miyop ve astigmat var.bildiğim kadarıyla torik lens normallerinden biraz daha kalın.diğerlerinden hiç kullanmadığım için bilemiyorum söylenen bu şekilde.ben aylık kullanıyorum.kendi deneyimlerime dayanarak lenslerle uyumamanı denizde havuzda gözünü açmamanı şiddetle tavsiye ederim.aylık lens de olsa her akşam losyona koymalısın.ayın başında takıyosun taaa sonunda çıkarıyosun değil.sürekli bilgisayar kullanmana gelince ilk başlarda pek sorun olmuyor ama zamanla lenslerin kurumaya ve gözüne batmaya başlıyor ben kendimce bi çözüm buldum yapay gözyaşı damlaları var onlardan kullanıyorum.ama doktora gitmeden lens almamanı tavsiye ederim çünkü onlar söylüyorlar sana uygun mu değil mi ayrıca başka bişelerin daha ölçülmesi gerekli aks filan bişeler.neyse sonuç olarak ben focus marka torik lens kullanıyorum.her kutunun içinde 6 tane lens var numaralar farklı olduğu için hep iki kutu almak zorunda kalıyorum her neyse bi sıkıntısını görmedim göz gruptan alıyorum en son iki kutuya 90 mı ne vermiştim.ilk aldığımda 120 ye almıştım aynı lensi.ama doktora mutlaka git derim ben.


  • bezirganbasi  (03.04.11 19:38:30) 
6) eger yuzme gozlugun olmadan lensle denize veya havuza girersen ve ustune bir de suyun altinda gozunu acma aliskanligin varsa hayatinda tecrube edebilecegin en saglam acilardan birini tadarsin.
lensler gozune vakumlanip yapisir, cikarabilmek icin uc saat ugrasmak cabasi olur. veya tam tersi lensin suda dusup kaybolabilir. yapismasindansa dusup kaybolmasi yine iyi bence.

  • leci  (03.04.11 19:47:18) 
1. hayır özel bir cihazla bakıyor diye hatırlıyorum
2. kullan at iyidir paran varsa
3. bir süre sonra kuruyor çıkartıyorsun
4.atraksiyona gerek yok çıkar
6. aklından bile geçirme
7.lensal.com
9. suni göz yaşı damlası al yanında gezdir
10.www.lensoptik.com.tr
  • hmm  (03.04.11 20:08:38) 
cevapları okumadım,yazılmıştır belki yazacağım şeyler.

1-lens numaralarımı götürüp gözlük yaptırmak istediğimde gözlükçü olmaz bu numaralarla demişti.aynı değildir sanırım.

2-ben aylık lens almama rağmen 8 10 saatten sonra gözümü yorduğu için her gün çıkarıyorum.dün gece solüsyon ve lens kutum yanımda olmadığı için lensle uyumak zorunda kaldım,sıkıntı olmadı fazla.normal 1 aylık lens al,gözünün hassasiyetine göre karar verirsin nasıl kullanacağına.

3-üstteki cevabım bir fikir verir sanırım.

4-günlük lens kullanmadım,bilmiyorum:p

5-ara sıra temizlersen görüşün daha rahat olur tabii ki.temizlemekten kastım 2 3 saat solüsyonda bekletmek.zor bişey değil yani korkma.

6-riskli bence.(riskten kastım lensini düşürmen.fazlası olmaz.)ama gözlük kullanacaksan yüzerken,lensle girebilirsin.

7-internette optikçilere göre daha uygun oluyor fiyatlar.yıllardır lensal.com kullanıyorum,çok memnunum.

8-bir gözümde b&l purevision toric lens kullanıyorum.normal lensten her konuda daha rahat.bunla orantılı olarak pahalı tabi.

9-benim gözümü yoruyor bilgisayar başında lens kullanmak.okumada sıkıntı olmadı hiç.bu da kişisel biraz,kullandıkça duruma göre karar verirsin.

10-düşünmeden bausch&lomb derim.purevision biraz pahalı olmasına rağmen softlens'e göre çok rahat.

11-içerisinde 6 adet lens olan kutular için konuşuyorum(bausch and lomb ürünleri için aynı zamanda);purevision toric'in 1 kutusu 70-80 lira civarıdır.toric olmayan purevision 50 lira civarı,toric olmayan softlens ise 35-40 lira civarı.abartı bir fark olmadıktan sonra kazıklanmazsın.lensal.com'daki fiyatlar en uygun fiyatlardır genelde.
  • p a t r i o t  (03.04.11 20:17:54 ~ 20:19:26) 
numaralarınızı öğrendiğiniz takdirde lensmarket.com dan ücretsiz deneme lensi isterseniz gönderiyorlar. ben bausch and lomb u hiç beğenmedim toric lens kullanıyorum astigmat+ hipermetrop kesinlikle accuve oasys derim..


  • keneabidin  (03.04.11 23:56:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.