[]

Elektrik okuyan bilge

Öncelikle sunu belirteyim, benim gibi aranızda çok vardır. Sadece empati yapın lütfen, zira buraya yazmamdaki sebep, sizin anlayabileceğiniz ve bu sitenin derdimi paylaşabileceğim bir ortama sahip oluşu.
son senem oldu dersleri geçtik ortalamam da fena değil ama bunu yapmak için bu bölümü sevmeniz gerekmiyor. Sadece derslere gidip cıkabilecek sorular üzerine yogunlasırsanız gayet de kolay bi'hadise.
Ben bu işi sevmiyorum, yapmadım tabiki henüz ama yapanları görüyorum da hiç ilgimi çekmiyor hiç ama. Sıkıcı bir kere. Aksama kadar calıscaksın sonra sabah yine aynı işe gideceksin, bi de ilgi duymuyorsan al bi'de burdan yak. Bulmuş da bunuyor demeyin. Ben hasbel kader yazdım her öss magduru gibi, işsiz kalmayım diye nitekim de öyle görünyor ama yapmış oldugum sans eseri seçimin sonucu olarak bu iste calısırsam hayatım zehir olacak.
Er geç bu bölümü bitireceğim başka çarem yok, baba parası falan yiyemem bu yaştan sonra. Ama istemeye istemeye yaptıgım her seyin, kendime ihanet oldugunu düşünüyorum. Surda zaten ne kaldı ömrüm tamamlanmasına. Hepi topu 70-80 sene. Ahirete inanıyorum bu arada. O yüzden de burada gereksiz yere zaman harcamaktansa bu zamanı güzel değerlendirip mutlu bir şekilde oraya gitmek güzel olabilir. Sıkılmak, bir şeylere kasmak(zorunda olarak) hayattan beni sogutuyor. Mesela fransızca öğrenmek istiyorum ama sadece öğrenmek sunun için bunun için değil, şarkıları hosuma gidiyor, aksanları mest ediyor tek sebebi bu. Gezmek istiyorum ama fotograf cekmek için, birilerine göstermek için değil, bir litvanlayılının dünya hakkındaki görüşlerini, nasıl futbol oynadıgını, nasıl eglendiğini, neyle vakit gecirdiğini bizzat oranın havasını soluyorak yapmak istiyorum. Anı yaşamak istiyorum abi. Plan yapmak istemiyorum. O "anı" en güzel şekilde değerlendirirsem zaten hayal ettiğim bir hayata sahip olabilirim zaten. Planlar zamanla değişebiliyor, sekteye ugrayabiliyor, insanlar mutsuz olabiliyor. Ama anı yasar ve hayat cizginle onu en güzel, hissederek yasarsan işte mutlusun, yani ben mutlu oluyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bunu merak ediyorum sadece. Sizi bir şekle sokmak istiyor bu düzen, bu hayat ve çevreniz. Çok mu sey istiyorum? Siz de yazın ne hissettiğinizi gerçekten paylaşmak istediğim için yazdım, doğal olun dinliyorum :)

not:seneye erasmus yapacağım herhalde şimdiye kadar isteyerek hissederk yapacagım ilk geniş çaplı mutluluk hareketi olacak.

 
elektronik bitirdim, finans para piyasaları ile uğraşıyorum o sektörde çalışıyorum yani.. sevmiyordum ama bitirdim..
önce bitir, sonra yüksek yaparsın istediğin bir dalda..
sabah git akşam gel demişsin ama burası sorunlu, mütemadiyen düzenli bir işin olduğunda yine böyle olacak.. soralım duyuruya free çalışan kaç kişi var..
olur böyle arada gel gitler,
sevgiler
  • Her Yer Kara  (03.04.11 15:31:04) 
ilk düşünmen gereken şey ileride ne yapmak istediğin bence. tabi bunu düşünürken de biraz gerçekçi olmak lazım ama dimi. hepimiz gezeceğimiz tozacağımız, canımız ne isterse yapabileceğimiz ve bunlar olurken de hiç dert sıkıntı çekmeyeceğimiz bi hayat isteriz. ama bu şartlarda bu dediklerimiz olmuyo malesef. burda seni bi nebze olsun mutlu edecek şey de istediğin işi yapabilmen. senin dediklerinden anladığıma göre istemediğin yerlere sürüklenmişin ama benim tavsiyem o sürüklendiğin yerlerden asıl olmak istediğin yerlere bi bağlantı bulmaya çalışabilirsin. elektrik demişin ordan örnek vereyim. tıp okumak istiyodum da elektrik elektronik vs oldu yanlışlıkla. bu saatten sonra da dönemem o zaman biyomedikal diye bi seçenek vardır önünde yine o dalda çalışabileceğin. ha bu tarz yaklaşım her seferinde işe yaramaz tabi ama denemeye değer :)


  • bartman  (03.04.11 15:31:56) 
Düşüncelerin gaeyt güzel, bunun ışığında hayatını yaşa diyorum. Sağlıcakla kal. Girme o hayata.


  • yarmasimo  (03.04.11 15:44:54) 
türkiyede okuduğun bölümle ilgili mühendislik gibi bir şey yapılmadığından çalışırken fazla sıkılmayacağını zannediyorum.en teknik yerde çalışsan bile hesap, kitap, çizim, proje falan yaparsın en fazla yoksa kimse senden tasarım yapmanı öğrendiğin onca diferansiyel denklemi uygulamanı beklemeyecek bi kere bu bir. bunu da şu an ders geçmek için harcadığın eforun onda biriyle yaparsın. mühendislik yapıyor ya da okuyor olmayı bir tarafa bırak bence takılma oraya.. bu diplomayla türkiyede daha kolay işe girebileceğini görünce sevmesen de yaparsın, yapılıyo..okumak zor değil diyosan yapmak daha da kolay yani..diğer konular için,tespitlerin çok güzel.. başka bi iş yapsanda bu sölediklerini mutlaka yap zaten..hem mühendis olup hem ot olursun zaten yapmazsan..isteye isteye yapabileceğin her şeyi bir tarafta tut, para kazanmak için gerekli olan etiketi bi tarfta..aynı bunalımı yaşamış biri olarak naçizane tavsiyem..paran olmazsa zaten istediğin hiç bişeyi yapamazsın ve türkiyede iyi bi okulun elektrik mühendisi diplomasına sahip olmak paraya daha kolay ulaşmanı sağlar..


  • hadii  (04.04.11 13:01:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.