[]

Hiç, bir kafeye oturup da...

Selam, bir kafeye hatta bara yalnız başınıza oturup da hiç kitap okuduğunuz veya yazı yazdığınız oluyor mu? O kafeye veya bara sırf bunun için gittiğiniz oluyor mu? Yapıyorsanız nerede yapıyorsunuz bunu? Ne içiyorsunuz yaparken?




 
Ders çalıştığım bile oluyor.. Mesela son olarak aöf ye aldım kitabımı gittim..deniz kenarında bi kafeye...kahve... sigara..iktisat... zevklide oluyor..evde toplayamadıım dikkatimi orda toplayabiliyordum..acaip...özellikle pazar sabahları çok erken gazetemi alırım köşe yazılarını altını çize çize okurum...evde yapamıyorum bunu...


  • ataman  (02.04.11 22:36:09) 
tabii ki de her insan bence yapar...bira içiyorum genelde alkollü mekanalardaki müziklerle yazıp okumak daha güzel geliyor bana.hiç de garip bi durum değil yani yapan çok tanıdğım var ayrıca :)


  • elloweeth  (02.04.11 22:36:16) 
üniversite yıllarımda sık sık yapardım. fakat cafe ya da bar değil, kıraathaneleri tercih ediyordum. basitçe çay daha iyi olduğu için ve çaycıların hangi sıklıkta, kaç şekerli çay içiyor olduğumdan başka kaygıları (ödediğim hesabın işgal ettiğim alana oranı vb.) olmadığı için.


  • blackdog  (02.04.11 22:36:30) 
İzmir'deyken d&r dan hoşuma giden bir dergiyi alır bir yerlere oturur kahve içerdim dergiyi okuya okuya.Güzel olurdu.Dışarıdan nasıl görünürdü bilmiyorum ama pek keyifliydi.


  • afush  (02.04.11 22:42:03) 
e tabi okudugum oluyor. kahve içerim genelde.


  • yasakani  (02.04.11 22:50:57) 
sırf ders çalışmak için gittiğim bir starbucks şubesi var. kütüphane ortamı kitap okumak için daha ideal olsa da ders çalışmak, sürekli bir yerlerden bişiler okuyup not almak starbucks gibi hafif müzikli, yemeli içmeli bir ortamda daha rahat oluyor bence. genelde kahve içiyorum ben de ama uzun saatler kaldıysam sandviç türü bişiler + portakal suyu ile destekliyorum.


  • 13  (02.04.11 23:06:02) 
kahve dünyasına gidiyorum ben de. dergi okuduğum da ders çalıştığım da oluyor.


  • inthechaos  (02.04.11 23:14:16) 
Ben yapamam, nasıl kafa topladıklarını da anlamam ama kıraathanede çalıştıklarıyla doktora bitiren bir tanıdığım var. Adam evde veya okulda kafasını toparlayamıyordu.


  • sourlemonade  (02.04.11 23:17:07) 
bugün 4 saat oturup ders çalıştım gayette verimli oldu.


  • mr fusion  (02.04.11 23:40:45) 
kitap okurken bira içmeye gidiyorum, mis mis samimi söylüyorum, hele ki kitap da sardıysa o kadar zevkli oluyor ki anlatamam.


  • charlesbukowskiineksi  (03.04.11 00:09:13) 
haftada en az birkaç kez yapıyorum bu aralar. gidiyorum rastgele bir kafeye oturuyorum keşfetmek için, laptop varsa laptopumu açıp işlerimi hallediyorum, yoksa telefondan hallediyorum, çok güzel oluyor.


  • roket adam  (03.04.11 02:25:27) 
evet, zaman zaman... yeni alınan bir kitabın hiç olmazsa önsözü veya edebiyat dergisinin en ilgi çeken kısımları okunabiliyor (barda) veya derginin tümü/kitabın bir kısmı (kafede). gerek duyunca yazılıyor tabii (barda, kafede yahut otobüste).

on dakikada istiklal'e ulaştığım için mekanlar da oralarda. ilk aklıma gelen asmaaltı (bar diyelim) ve le jardin (kafe).

çoğu zaman bira (barda) ve çay (kafede) içerken oluyor bunlar.
  • tedirginlik hucresi  (03.04.11 04:04:57 ~ 04:06:13) 
Ben kütüphanelerin kafeteryalarında oturmayı daha çok severim. kitap okuma molası verip çay kahve tost ws. atı$tırırım.


  • robinbook  (04.04.11 00:22:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.