[]

adsl sorunu?

Merhabalar,

Yaklaşık 1 haftadır internete giremiyorum, sürekli uzun süreli kopmalar söz konusu. Tabi ki defalarca ttnet destek hattını aradım, arıza kaydı aldılar, birkaç kez de kendileri aradı dns ayarı falan yaptırdılar fakat çözüm bulamadık. Bölgesel bir altyapı sorunu da yok.

Sorun acaba modemimde mi? Yaklaşık 6 yıl önce almıştım, Robotics marka modem. Modemlerin ömrünü tamamlama (?) gibi bir sorun olabilir mi, yeni modem mi alsam diye düşünürken önce siz duyuru sakinlerine sorayım dedim.

Yalnız modem ışığımız arada bir gidiyor uzun süreli olarak, ışık tekrardan gelse bile internete erişimimiz söz konusu değil. Modem arızalı olsa, tamam ondan desek, ışık neden gidip geliyor, yok modem arızalı değilse neden günlerce bu sorun çözülemedi, komşularımda bir problem yokken?! Uzun oldu ama fikri olan belirtebilirse çok memnun olurum, ne yapayım?

 
bağlantı hızı kaç ? aynı binada benzer sorunu yaşayan var mı? etraftan modem ödünç alıp denedin mi?


  • bonjurkes  (02.04.11 13:15:53 ~ 13:16:11) 
modem'in arkasında iğne ucu girecek küçüklükte bir delik olması lazım. oraya bir iğneyle 10 saniye gibi basılı tut sonra modem'ın web arayuzunden gerekli ayarlarını (numara,şifre vs.) yaptıktan sonra eğer sorunun yine devam ediyorsa. komşularının birinden modemlerini 2 dakika vermelerini rica et. anlarsın sorunun nerede olduğunu.


  • mevrin  (02.04.11 13:18:25) 
8 mbit' kadar limitsiz tarife. binada bildiğim kadarı ile sorun yaşayan yok, deneme amaçlı komşunun modemine bağlandım, zaten onu kullanıp şu an yazıyorum.

etraftan modem ödünç almadım, bir denemek lazım haklısın.
  • Lethe  (02.04.11 13:18:50) 
hattında sorun yok o zaman, dediğimi yap iğne yardımıyla resetle modemi belki düzelebilir.


  • mevrin  (02.04.11 13:21:55 ~ 13:22:08) 
sanırım 9105 kullanıyorsunuz. benimki ölmüştü. siz de o ihtimali düşünerek ödünç modem bularak deneyin.


  • ben smyrna  (02.04.11 13:24:25) 
gerçi sorun olsa söylerdi telekom ama, hatlardaki sorundan dolayı 8 mbit olayı sorun yaratabiliyor, aynı sorun dün bir komşumun başına gelmişti. Hatta adsl sinyali yoktur uyarısı verip adsl ışığı sürekli yanıp sönüyordu. Müşteri hizmetleri, hızınızı 4 mbite indirdik dedi ve sorun düzeldi. Aynı paketi ben 2 mbit hızda kullanabiliyordum mesela. Olay tamamen telefon kutusu, santral ve evdeki telefon hattından kaynaklanıyor. ADSL nin en pis yanı telefon hattını kullanması ve hatta sorun varsa bağlantıyı da etkilemesi.

Modeme reset atıp deneyebilirsin, başkasından ödünç modem alıp deneyebilrisn, sorunlar yine de devam ediyorsa sorun hattındadır
  • bonjurkes  (02.04.11 13:25:17) 
eğer bulunduğu şebeke 8 mbit hızı kaldırmıyor olsaydı, komşusundan aldığı ve şimdi kullandığı modemden bağlanamazdı. evet sinyal'in durduk yere kesilmesi ve onun 8 mbit kullanıyor olması hattının kaldırmadığını gösterirdi ama başka modemle denemiş. resetlerse çok büyük olasılıkla çözülecektir.


  • mevrin  (02.04.11 13:32:32) 
9108 kullanıyorum. Üstteki önerilere teşekkür edip deneyecek olmakla birlikte esas merak ettiğim, "hacım bu kablosuz modemler en fazla x sene dayanır" şeklinde bir olayın olup olmadığı.


  • Lethe  (02.04.11 13:33:44) 
bunun bir zamanı olmaz ki? tamamen şansına kalmış. ben uydunet kullanıyorum ve bu modemi 2001 den beri kullanıyorum. daha sonra elimde kablosuz adsl modem vardı. onun yardımıyla bu modemi kablosuz olarak kullanmaya başladım. ikisi de senelerdir sorun çıkartmadılar.


  • mevrin  (02.04.11 13:38:34) 
reset bir işe yaramadı, anlaşılan ödünç modem bulmak gerekecek. herkese teşekkürler.


  • Lethe  (02.04.11 13:47:10) 
üniversiteden atılma kaldırıldı ya.bundan sonra kayıt yenilemeyince atılma var mı.


  • ebruskha  (02.04.11 19:29:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.