[]

Neye İnanayım?

Hemen konuya gireceğim. Dün nete düşen İmamın Orduları taslağına biraz bile göz atınca gördüm ki güvendiğimiz dağlara çoktan kar yağmış. En baştan ön yargılı durduğum cemaat de zaten bambaşka bir şeymiş. Zaten tüm Ergenekon sürecinde de şahsen ilk etapta tamamen siyasi diye düşünmüştüm tutuklanmalar. Ama kimi "kanıt"lar ortaya çıktıkta bu inancı sürdürmekte zorlanmıştım. Bu taslak tuz biber ekti.

Bu sabah gördüm ki, güçlü ve temelli bir iddia var YGS sınavında bir numara çevrildiğine (hem de geçen yılki skandaldan sonra). Belli bir algoritmayla doğru cevaplar bulunabiliyorsa, neden 2011 kpss'de de benzeri olmasın ki? O halde benim gittiğim, on binlerce inanın gittiği dershanenin ne anlamı var ki? not: işin acı tarafı, o algoritmayı uygulayınca gördüm ki evet anasını satiym, iddia doğru.

Velhasıl, şu anda durum şöyle: Orduya güvenme (bilimum dinci ve terörist öğelerle enseye tokat halinde). İstihbarat teşkilatına güvenme (yukarıdaki öğelerin gölgedeki kankası). Ösym'ye güvenme (arka arkaya 2 kopya skandalı? yok artık!). Cemaate güvenme (olay din iman değil).

E kime güven? Kime inan?

 
sadece kendine ve çok iyi tanıdıklarına....
bu bir süreç ve hiç bir şey eskisinden güzel olmayacak, her geçen gün daha kötü, can sıkıcı haberler duymaya devam edeceğiz. işin kötü yanı seçeneğimiz, kurtarıcı umudumuz yok.
göreceğimiz güzel gün bugün, yarın daha kötü olacak.
(yaşım: 29)
  • g7mor  (02.04.11 09:00:55) 
Valla pek ilgi alanim degil ama populer aktivizm bakimindan bununla ciddi ilgilenen arkadaslarin eserlerini izleyebilirsin. Mesela, Zeitgeist serisi, V for Vendetta, Fahrenheit 451, Earthlings...


  • tbernhard  (02.04.11 09:02:16) 
Kimseye inanma, kimseye güvenme, sadece kendi çıkarların ve (eğer seni ilgilendiriyorsa) ülkenin çıkarları için en uygun gördüğün grup, kişi, oluşum vs. nin yanında ol. Ama İnanma ve güvenme.


  • pposeidon_1  (02.04.11 09:05:54) 
zaten amerikanın kurduğu örgüt olan ergenekon amerika ya kafa tutmaya kalkınca ,örgüt tümüyle deşifre oldu.tayyip in falan bişey yaptığı yok.emir amerikadan.yani havaya giriyo ya ben çeteleri bitirecem falan.hepsi amerikanın emri.tayyip ve fetullah ın ipi de işleri bitince çekilecek.tıpkı saddam gibi.
illa ki birine güvenmek zorunda değilsin.yüreğine vicdanına gençliğine güven.yetmez mi?

  • hari  (02.04.11 09:21:38) 
gazetelere, televizyonlara ve bilhassa kitaplara inanma. iyi niyetinden kuşku duymadığın insanlara güvenmeye devam et.


  • vi3e  (02.04.11 10:39:04) 
Hiç kimseye güvenme.
Kendi çıkarların için herşeyi yap, gerekirse onlar gibi görün.
Yoksa bu memlekette yaşama şansın yok, bak ergenekon yalanıyla binlerce insanı suçsuz yere 3 yıldır hapishanelerde tutuyorlar. Sırf kendilerine tehdit gördükleri için, aynı fikirleri paylaşmadıkları için...

Referandum zamanında ne dedi Başbakan? "taraf olmayan, bertaraf olur." Tüsiad yola geldi bu sözle...

Fikirlerini söylemekten çekinme, aşırıya kaçma. Cemaatten olan insanlarla tartışmaya girme, zaten ne dersen de onlar inandıklarından vazgeçmiyorlar boşuna nefes tüketirsin.
  • livaneli kadir  (02.04.11 11:48:15) 
acaip şeyler oluyor memlekette ve gidişat hiç iyi değil. kendi adıma ortada güvenilecek hiç bir kurum ve kişi kalmadığını düşünüyorum.


  • durantoplarinhastasi  (02.04.11 13:10:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.