[]

Etil Alkol Aldım Ne Yapayım?

1 litre etil alkol aldım ayıptır söylemesi. likör ve limoncello dışında ne önerirsiniz? birkaç öneri de olur böleriz alkolü senin göynün rağadolsun.




 
rakı


  • kostya  (02.04.11 00:01:38) 
ben içmek üzere kullanılacak sıvı, yani içki hazırlarken dışarıdan hazır alınmış etil alkol kullanılmasını doğru bulmuyorum. içki dediğin kendi alkolünü kendi üretecek. ne bileyim üzümü fermente edip kendisine ürettireceksiniz. o satılan alkoller çoğunlukla temizlik malzemesi ve ilaç hede hödösü için satılıyor. hatta migros'larda mey gıda'nın (yeni rakı'nın falan üreticisi olan mey gıda) sattığı %96 saf etil alkoller var. ama hangi reyonda satılıyor? temizlik reyonunda mistır masılların arasında duruyor. ben açıkçası ne kadar etil de olsa onu alıp içkime katmazdım.


  • kibritsuyu  (02.04.11 09:08:20 ~ 09:09:03) 
@kibritsuyu hocam distile içkilerin hepsi(vodka, rakı, viski, konyak..) etil alkol katılarak yapılıyor. hatta şöyle diyim eğer bi içkinin alkol oranı yüzde 13-14ten fazlaysa bilki içine etik alkol konularak üretilmiştir. çünkü alkol fermantasyonu yapan bakteriler yüzde 13-14 alkol bulunan ortamlarda yaşayamazlar bu nedenle fermantasyonla maksimum bu orana çıkabilirsin. ayrıca isterse kasap reyonunda satılsın saf etil alkol(c2h5oh) saf etil alkoldür. bı sıkıntı olmaz. bakkaldan aldığın rakıyı üreten mey içkinin kullandığı etil alkolün tek farkı temizlik reyonundan alınmamış olmasıdır.


  • kostya  (02.04.11 21:58:59) 
etil alkol katılarak yapılıyor da adam katacağı etil alkolü de özellikle içkiye katmak üzere kendisi üretiyor. tamam, şarapta, birada mamulü bırakıyorsun, kendi mayalanıp alkol üretiyor. burada da fabrika, içkiye katmak için saf alkol üretiyor. hususi o iş için. ona özel yaş üzüm, kuru üzüm, hede üzümü bıdı üzümü, ardıç ağacı kabuğu, yok bilmemne tohumu kullanıyor.

temizlik reyonunda satılan alkol kimbilir ne kullanılarak üretiliyor. üstelik o %4'lük kısmı neyle cıvıldattığı da belli değil, belki zararlı bir madde ile cıvıldattı. içilsin diye üretilmiyor çünkü.

ben yine de tavsiye etmem. ha içki fabrikasından rakı hammaddesi olarak kullanılmak üzere üretilmiş saf alkol bulursanız alın. migros'un temizlik reyonundan alıp içmeyin.
  • kibritsuyu  (04.04.11 11:13:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.