[]

Bir fikrim var, nerden başlamam gerek?

Kafamda bir fikir var. Facebook gibi ama tabi ondan çok daha basit birşey. Bir sosyal ağ sitesi diyebiliriz, varolan birçok şeye benzemiyor.

Lakin yazılımla filan hiç alakam yok. Ne yapmam gerekir? Güvenilir ve iyi bir yazılımcı mı bulmaktan başliyim ilk adım olarak?


 
sizin düşündüğünüz bu fikri ve bunun gibileri çok kişi düşünüyor.

facebook'tan ayrılıp FriendFeed i kuran ekip bile bunu onca kişi ve ekipmanla ancak bu kadar yapabildi düşünün. google, google wave'i kurdu o bile başaramadı. sosyal ağ olayı facebook'la kapandı ve tekel haline döndü.
  • mevrin  (01.04.11 21:16:00 ~ 21:16:26) 
@mevrin

o zaman ölelim. dünya üzerinde daha fazla düşünce olmasın. ne de olsa düşünüldü, yapıldı, denendi, olmadı veya olmayacak.

herneyse, olmayacağını söyleyecek arkadaşlar bana özel mesajla atsın, burdan yardımcı olmak isteyenlerin fikrini alalım lütfen.
  • alihoca  (01.04.11 21:22:22) 
arkadaşım, tasarım bilmiyorsun, bu site için ayıracağın parayı yazmamışsın, reklam olayına belli ki giremiyeceksin. bunun için yanında 10-15 kişilik bir ekip çalıştırman zor gibi görünüyor. böyle bir site için ne kadar bir host ayarlaman lazım, bunu sen mi karşılayacaksın yoksa kiralayacak mısın söylemedin.

bu kurduğun sitenin türkiye ve dünya isim haklarını almanın ne kadar tutacağına bile bakmadan, bir fikrim var tutar mı dersen ben de sana öyle cevap veririm. sana goygoyculuk yapacak değilim, istediğim yere istediğim şeyi yazarım.
  • mevrin  (01.04.11 21:29:42) 
(git: 226768)
aynısını sormuştum bu cevaplar gelmiş idi

  • dieselsingle2  (01.04.11 21:53:38 ~ 21:54:11) 
FF'i kuran ekibin FB'tan ayrılanlar değil de google'dan ayrılanlar olduğunu hatırlıyorum, hatta FB ardından potansiyel rakip olarak gördüğünden satın alıp geliştirilmesini durdurmuştu.

FB'a tamamen rakip bir ağ mı olacak? Eğer öyle değilse, FB entegreli bir şeyler yapmanızdır ilk önerim. Sitenin popülerleşmesi için en güzel kaynaklardan biri.
  • hjarteblod  (02.04.11 11:00:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.