[]

hizmette kalite nasıl arttırılabilir?

sizce bu başlık altına ne gibi örnekler yazabilirim? aklıma çok çeşili şeyler gelmiyor. araba servisi, beyaz eşya servisi gibi şeylerden başka bir şey yazamadım.




 
ne hizmeti verildiğine bağlı. hizmet sektörü çok geniş bir kavram yeğen. kalitesi de hizmetin üretim anında ya da sonrasındaki hizmetlerde artırılabilir. yani gıda sektörüyse olay, restoranda anında üretilen servis hizmeti diksiyondan tut kılık kıyafete kadar her bir şekilde artırılır. önden rezervasyon indirimler filan gibi ekler konulur. hizmetten kastın otomotiv sektöründeki haliyse eğer bunun bir satışı var bir de satışy sonrası desteği var. ee bu hizmet işinin çağrı merkezleri ayağı var. yani hizmet derken neyi kasttetiğini tam ifade etmen gerek.


  • elestirman  (01.04.11 10:32:17) 
hizmet derken genel olarak her sektördeki örnekleri merak etmiştim. müşteri memnuniyetini de işin içine katabilirim.


  • baba yorgun  (01.04.11 11:09:30) 
Satılan hizmetin temel unsuru "insan" olduğuna göre, bana kalırsa aşağıdakilerin gereklerinin tam ve doğru şekilde yerine getirilmesi sonucunda, kalite ister istemez artacaktır.
1- iyi bir fiziki altyapı (hizmetin verileceği yerin yeterliliği)
2- sürekli eğitim
3- etkin denetim
4- uygulanabilir teşvik ve ceza sistemi
5- verimli Müşteri ilişkileri yönetimi
6- etkin geribildirim
  • eteria  (01.04.11 13:42:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.