[]

bir almanca sorusu

aşağıda yazdığım kalıpta şehir tanıtımını birde kendimize göre yapmamızı istedi hoca, ben tekirdağ göre yapmalıyım. buna benzer 5-6 satır yazıyı benim için yazabilen olursa teşekkürlerimi cepte bilsin.

kalıp:

--------------
meine stadt heisst verona
verona liegt im norden von italien
die arena von verona ist sehr bekannt
das ist ein theater es ist 2000 jahre alt
romeo und julia kommen aus verona
in verona gibt es das hous von romeo und julia
die altstadt ist auch wichtig in verona
da gibt es viele bars und restaurants
der logo di garda ist in der nöhe
da ist es sehr schön.
----------------


ben bu dersi bi üniversitenin bünyesinde alıyorum ama henüz üçüncü dördüncü derse girdim, hoca bunları sordu daha öncesinde hiç almanca bilmediğimden haliyle bana çok zor geliyore, bu kalıbı kullanarak benim için bir iki şey karalarsanız çok sevinirim. şimdi yatıyorum çok yorgunum, umuyorum ki sabah uyandığımda burda ihtiyacım olan şeyi bulurum.

 
seninki de biraz yüzsüzlük olmus sanki. tekirdag hakkinda suraya üc bes türkce cümle yazmis olsaydin cevirebilirdim ama tekirdag hakkinda hic bir sey bilmeyen biri olarak önce tekirdag hakkinda bilgi gugillayip sonra onlari almancaya cevirmek icin kasamayacagim kusura bakma.
cevap olmadi bilerek simdi bunlari buraya yaziyorum ve umarim ki yardim istemenin adabini ögrenirsin.

  • shi aila  (31.03.11 23:29:38) 
@shi aila, tekirdağ köftesi, tekirdağ rakısı.. bunları bilmek zor şeyler değil diye yazma gereği duymadım, hem konya diyince aklına nası mevlana geliyor, izmir diyince karısı kızı! akla geliyorsa tekirdağ diyince de bir rakısı, köftesi akla gelir diye düşündüm, adaba! uymadığımın farkında değildim, ne bilelim abi biz görmedikki adab!


  • karlmarx  (31.03.11 23:37:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.