[]

ekşigator-bağış yap

selamlar,

ekşigator'de "bağış yap" yazıyor tıklayıp bagıs yapmak ıcın.

yermek için değil öğrenmek için soruyorum; niye bağış istiyor o siteyi işleten kişi?

o tip bi sitenin masrafı nedir ki yıllık? reklamı da var kenarda. o reklam o gideri karşılamaz mı yıllık? nedir?

sağolunss...

dışarıya da açtım duyuru'yu, ekşigator'ı kullanamıyorlar. kıskansınlar.


edit: yazar olmayanlar da kullanabiliyormuş. e peki.

 
ben kullanmıyorum siteye de bakmadım. şimdi o kenardaki reklamlara tıklayanların sayısı çok çok az zaten. Oradan düzgün bir gelir geleceğini sanmıyorum.

Ayrıca garip değil zaten bağış yapmak. Sonuçta işe yarar, kullandığınız bir şey yapılmış. Eline sağlık demek için 1-2 $ donation yapmak normaldir.
  • xenophobe  (30.03.11 21:33:42) 
o kadar cahilce sorular sorup, üstüne de bilmiş gibi yorum yazmışsınız ki, helal olsun.

yarattıklarını herkesle paylaşan çoğu programcı (ki özellikle de açık kod sevdalıları) sadece bilgisayar üzerindeki masraflarını değil, günlük yaşamlarında da yardımcı olabilmek için ufak miktarlarda bağışların yapılması için bir altyapı oluştururlar. amaç parayı götürmek değil, akmasa da damlar diyebilmektir. hele ki ücretsiz olarak faydalandığınız bir oluşumun yaratıcısına biraz bağışta bulunmak, en hafifinden "adam ne iyi düşünmüş, çorbada benim de tuzum olsun biraz" diyebilme inceliğini göstermektir. durumunuz yoksa ya da vermek istemiyorsanız da kimse size "neden vermedin" diye sormayacaktır ufacık bir katkıyı.

ek$igator, sözlük yazarlar haricinde, sadece okurlar için de kullanılmaktadır:
"- Ekşisözlük yazarı olmayan kullanıcılar tarafından da kullanılabilen bir uygulamadır"

eksigator.com
  • demcan  (30.03.11 23:28:52) 
@demcan

helal olmasın. helalle işim yok, öncelikle.
cahilce sorular sorduğum doğru. bu konuda bir şey bilmiyorum ki bunu zaten sorarken belirttim. üstelik bilmem de gerekmez. öğrenmek için soruyorum işte. hele bilmiş gibi yorumu nerde yaptığımı ise hiç anlamadım. bi yorum falan yapmadım ki ben.


sadece okurlar da kullanabiliyormuş, bunu da şimdi öğrendim de o kısımda da yorum yok. ki o kısımda ciddi olmadıgım sanıyorum cok barız.

hakkaten bı cevap verirseniz çokzel olur.
  • yasakani  (30.03.11 23:46:35) 
hosting masrafını unutuyorsun galiba... üstüne de emeği var. internette free font indirirken bile donate demişliğim vardır.

türk milletiyiz işte :) garip geliyor.
  • serafettinn  (31.03.11 00:20:28 ~ 00:21:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.