[]

Insaat Muhendisleri ve Mimarlar

proje asamasindaki her binanin 3ds max gibi programlarla modellemesi yapiliyor mu
ornek binalar:

artist-3d.com
www.google.com

yapiliyor ise sektorde yaygin kullanilan 3d modelleme programi hangisidir?

yoksa sadece autocad de rendersiz hali mi olusturuluyor?

 
yapılsa fena olmaz tabii. 3d modellemede sorun yaşıyorsanız kesit ve görünüşleri otoket ya da fotoşopta renklendirmek de bir yoldur. En çok 3d max/3d viz kullanılır. Archi-cad, Otoketin 3d'si ve sketch up da kullanılanlar arasındadır.


  • african rain  (30.03.11 21:24:51 ~ 21:25:08) 
proje aşamasında her binanın modellemesi yapılmaz ama genellikle satış işlerini hızlandırmak ve göz boyamak için model hazırlanır.
genellikle otoket kullanılmaz. sadece 2d için otoket kullanılır.

3d için:
3ds max
Rhino
All-plan
Sketch-up
Cinema 4d


kullanılır.
  • faaip de oiad  (30.03.11 21:43:30) 
@african rain, kendim yapmiyorum. Sadece merak ettim.

@faaip de oiad,

peki satis icin her projenin 3D modeli yapilir mi, yasada boyle bir mecburiyet var mi? Yoksa zaten herkes musteriye sunmak icin mecburen yapiyor mu? Bir de bunlarin kalitesi nasildir, benim verdigim linkteki gibi kaliteliler midir? Yoksa bastan sagma, detaydan uzak, kaba saba 3D modeller de yapiliyor mu?
  • comptrol  (30.03.11 21:49:02 ~ 21:49:45) 
zorunluluk diye birşey yok. bir bina yapıp satmak ise maksat; mutlaka yapılır ki insanlar bitmişini görsün. ne kadar detaylı olursa o kadar makbuldür, çevresindeki yollar, bahçesi, vs de işlenir çizime. yüzlerce firma var kimisi iyi kimisi kötü yapabilir ancak piyasada ortalama bir 3d düzeyi olduğunu söyleyebilirim.


  • african rain  (30.03.11 22:01:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.