[]

Dünkü maçta arda'nın golü

Ofsayt değil mi yau?? Taçtan ofsayt olmuyo muydu? vay babayın.




 
taçtan ofsayt olmaz.

kornerden de zaten olamayacagı ıcın olmaz.
  • yasakani  (30.03.11 13:24:18) 
mantığı da şu, futbol oyun kuralları gereği elle müdahele olamayacağı için olmuyor. (özetlen) benzer şekilde bir hucum yapan futbocunun eli/kolu rakibinin bedeninden kaleye daha yakınsa ofsayt olmaz.


  • sotw  (30.03.11 13:26:49) 
@sotw yanlışın var.
elden koldan her bişeyden ofsayt olur.

  • yasakani  (30.03.11 13:27:31) 
@yasakani : bi bakalım, en son çocuklar duymasında meltem o şekilde tarif etmişti :)


  • sotw  (30.03.11 13:35:14) 
sayar mısın bilmiyorum ama wikipedi'de şöyle yazıyor;

"FIFA Genel Sekreteri Urs Lins imzasıyla ülke federasyonlarına gönderilen 968 nolu sirkülere göre kafasının, vücudunun veya ayağının herhangi bir bölümünün rakibin kale çizgisine toptan ve son rakipten daha yakın olduğu anlamına gelmektedir. Kollar bu tanıma katılmamıştır. Futbol baş, vücut ve ayaklarla oynanır. Eğer bunlar rakibin kale çizgisine yakınsa orda potansiyel bir avantaj vardır. Yalnızca kollar rakibin ilerisindeyse, kazanılacak bir avantaj yoktur şeklinde yapıldı."
  • sotw  (30.03.11 13:36:41) 
saymam tabii ki viki'yi.
viki neymiş.
:)

du bakalım ben de merak ettim. resmi kaynaklara göz atayım. sen de aranmaya devam et abi. resmi kaynak bulalım da sustursun 2mizden 1i diğerini.

yalnız ben emindim, şimdi değilim. ufaktan geri adımlara başladım.
:)
  • yasakani  (30.03.11 13:40:59) 
www.fifa.com

linkte sağ üstte pdf doyası var. orda arattım epeyi. sen haklı çıktın. bunu da öğrenmiş oldum iyi oldu.

kollar ofsayta dahil değilmiş cidden.
  • yasakani  (30.03.11 13:51:22) 
o metindeki kasıt sadece ofsaytta bulunan oyuncunun kolları. o kural elden çıkan top ofsayt olmaz şeklinde değil, taç atışı ve köşe vuruşunda ofsayt aranmaz şeklinde.


  • milesh  (30.03.11 13:55:25) 
zaten uygulanbilirliği de tartışılır, bizim yan hakemlerimiz gözünün önündeki taçı veremiyor korkusundan, ele kola bakmaz çeker bayrağı.


  • sotw  (30.03.11 14:17:44) 
oyun sahasının dışına çıktıktan sonra topun tekrar oyuna sokulması sırasında ofsayt kuralı gözetilmez diye özetliyeyim. nedir bunlar? taç, korner ve aut atışı.


  • dinamyt  (30.03.11 18:32:30) 
aut atışından da, kalecinin topu elle oyuna sokmasından da ofsayt olur.


  • milesh  (31.03.11 00:10:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.