[]

düğün hediyesi

şimdi gençler ve genç kalanlar,
geçen sene ilk kez tanıştığım, bir daha ancak facebooktan falan görüşebildiğim, babamın kuzeninin kızı 24 nisan'da evleniyormuş. bugün beni düğüne çağırdı. bu tarz sosyal konuların en başta gelen özürlüsüyümdür. o nedenle kendi başıma adam olmam biliyorum. şimdi ben düğünlerdeki takı merasimi hadisesinden nefret ederim. birinin üstüne para iğnelemek de çok çirkin geliyor. karşımdaki insanı çok iyi tanımasam da onun da bu huylarının az çok benzeştiğini biliyorum. o nedenle düzgün bir hediye alıp, düğün öncesi kızımıza versem nasıl olur? bu birinci soruydu. ikincisi; nasıl bir hediye almam gerekir? dediğim gibi çok iyi tanıdığım biri değil. zevkini falan çok bilmiyorum. hatta yaşını bile bilmiyorum 34-35 civarı olabilir diye düşünüyorum. ikinci evliliği olabilme ihtimali de var. bundan da emin değilim. size ricam çok yüksek bir bütçe ayırmam gerekmeyen ne alabilirim bana bir fikir vermeniz. 100-150 diyelim hadi bütçemize.

not: istanbul içinde özellikle anadolu yakası'nda orjinal birşeyler bulabileceğim bir nokta önerirseniz çok sevinirim.

 
borcam olmaz mı?


  • xenophobe  (30.03.11 13:20:01) 
şimdilerde bir çok düğünde para zaten asılmıyor, gelinin bohçasına tıkılıyor, bence riske girmeye değer, bohça varsa para tıkarsınız, yoksa da hediyeyi düğünden sonra alıp evine misafir olmak daha yakışık alır, mesela taşınmadan ev hediyesi verilir mi? verilmez.


  • sotw  (30.03.11 13:28:34) 
@elxa altından zerre kadar hazzetmediğimden ve alınmasına da karşı olduğumdan etik olaraktan altın, mücevher vs almam.
@xenophobe borcam güzelmiş :)) paşabahçe'de cam balta görmüştüm. tuğralı muğralı. 900tl olmasa alırdım da sanki damada balta der gibi olur diye vazgeçtim :)

  • kedili madam  (30.03.11 13:29:53) 
kapalıçarşıdan kolye ucu. dediğin rakamlara bulursun.


  • pisekarv2  (30.03.11 13:40:49) 
@sotw para olayından da hiç hoşlanmıyorum. gayet kaba buluyorum. evlendikten sonra da gidip gidemiceğim meçhul. e bi de düğünde yanımda erkek arkadaşım olucak. kendini bi garip hissetsin istemem ilk kez görüceği insanlar yanında. o nedenle önceden hediyesini vermek daha mantıklı olur gibi gelmişti bana.
@pisekarv2 takı toka almak istemiyorum. zaten sorun da o. yoksa ne alsam diye düşünüyor olmazdım :)

  • kedili madam  (30.03.11 13:43:46 ~ 13:45:04) 
düğün öncesi hediye olmaz bence. hem zaten evlerinde henüz kimse oturmuyordur ki gidip hediye veresiniz. hadi evlerine gittiniz diyelim bu sefer bir kaç saat oturmanız, bir kaç lafın belini kırmanız gerekecek.
en iyisi düğüne gidip bir çeyrek altın takmak. merak etme zaten bir çok kişi düğüne hoplayıp zıplayıp eğlenmeye değil altın borcunu ödemeye gider. takı töreninden sonra çıkarsınız salondan. hem taktığınız altın gün olur size döner.
altın da size ters ise güzelinden saksılı bir çiçek alınabilir. çiçekçi kendisi sizin vereceğiniz düğün adresine götürüp nikah masasının üstüne veya yakınına koyar saksıyı. o çiçeklerde düğünden sonra atılmaz eve götürülür.
orijinal bir ev hediyesi evlendikten sonra evlerine giderken alınabilir.
  • akks  (30.03.11 13:46:39) 
@akks cevaplarda da özellikle belirtmiştim sanırım. altın ve benzeri değerli maden ve taşların alınıp satılmasına etik olarak karşıyım o nedenle altın takma vs şeyleri zaten klasman dışı bıraktım. benim derdim mantıklı işe yarar bir hediye almak. ayrıca muhtemelen evine falan gitmicem. bi daha ne zaman bi düğün ya da cenaze falan olursa o zaman görüşücez. kızın işyerine gidip bırakıcam hediyesini. olucak olan budur.
ha ama şu çiçek fena fikir diil. canlı çiçek olayından da pek hazzetmesem de altın vs den daha katlanılabilir bir durum. bunu listeye aldım. ama bi çiçeğe o kadar para verdikten sonra da daha hediye mediye almam.

  • kedili madam  (30.03.11 13:52:50) 
küçük ev aletleri. muhtemelen bunların birçoğunu almıştır ama sen yine de hediye olarak götürebilirsin. değişim kartıyla sonrasında istediğiyle değiştirir. bak indirim bile var :)

www.arcelik.com.tr
  • pisekarv2  (30.03.11 13:57:59) 
teşekkür ederim herkese cevaplar için. sanırım çiçek ya da bir klasik olarak küçük ev aleti olayına girmem gerekecek.


  • kedili madam  (30.03.11 14:01:18) 
hadiye kuponu filan olabilir, bir sürü mağazada var siz gidip 100 liralık kupon alıyosunuz, onda da sonra kafalarına göre harcıyo. d&r kuponu gelse bana çok makbule geçerdi ev eşyasından mesela


  • kanuniye  (30.03.11 14:08:21) 
Altından nefret edebilirsin ama alacağın hiçbir hediye ya da kolye ucu, vb karşı tarafın işine yaramayacaktır. Bu nedenle bozdurup kendilerinin parasıyla istediklerini alacakları çeyrek altın en uygun seçimdir. Ve evet, gelinin kesesine atılır. Sıkıntı olmaz. Hediye olarak ancak çok keyif alınabilecek ancak kişinin kendine almayı başka şeyler almak gerektiği için hep ertelediği espresso makinası benzeri şeyleri önerebilirim. Bunun fiyat olarak sana uygun olanlarını bulamazsan benzeri bir mutfak keyif aleti gelinin hoşuna gidebilir, arkadaşının da. Hem de kalıcı olur ve kullanılır. Hediyeyi de düğün sonrasında götürmelisin. İyi eğlenceler diyeceğim de düğünde ne kadar eğleneceğin şüpheli :)


  • coriahasgrownuptobethemomofyigitandyagiz  (30.03.11 15:15:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.