[]

olm bu oto yıkamacılar baya temiz kazanıyo lan?

selam arkadaşlar. yine ben, yine iş, yine bilememek!

bugün arkadaşın arabayı yıkamaya götürdük. öğle saatleriydi ve içerde tam 6 araba sırada, 4 araba da yıkanıyordu. arkadaşla merak ettik, karşısındaki pastaneye oturduk saatlerce giren çıkan arabaları saydık. (evet manyağız, iş yok olm napalım)

tam olarak kaç saat durduk bilmiyorum ama 20 araba çıktı. ve bildiğim kadarıyla bu herif 14 saat falan açık. (gece önünden geçtiğimiz falan oluyodu)

bizim binek arabadan 20 lira aldığına göre (iç-dış), sadece bizim saydığımız 20 arabada 400 lira kaldırdı herif. diğerlerini hesaplamadık ki bi o kadar daha olduğunu tahmin ediyorum.

soru: bu işi yapan tanıdığı olan, direk kendisi bu işi yapan, belediyede çalışıp da bu tarz bi işyerinin açılması için gereken şeyleri bilen eden var mı şu ortamda? baktım, öyle bi çatımsı bişey, yerlerde çakıl ve 5 makineden fazla bi sermayesi yok gibi?

 
otopark ve oto yıkamacı mafyasını duydun mu yeğen?


  • nezareten taharet  (30.03.11 01:49:10) 
otopark mafyasını duydum evet. oto yıkamacı mafyasını duymadım ama mafyaymış, çeteymiş, gangstermiş falan pek gözümü korkutan şeyler değil. bizim de kendimize göre "adamın götünden kan alacak" kadar cirmimiz var çok şükür :)


  • sakingitarist  (30.03.11 02:24:10) 
ne su faturası ödersin biliyon mu.


  • karamelsiz  (30.03.11 02:37:39) 
Sozum meclisten disari olmakla birlikte. Cevreme baktigimda bos beles insanlarin yaptigi bir is bu. Ha sen diyorsun okuyoruz da ne oluyor amk adam bizden fazla kazaniyor vs. Dogrudur. Temiz ve kolay para var. Alt tarafi bi kac cin mali temizlik urunu. Ve su. Ben de duymadim bu mafya isini ama bulundugunuz yoreye gore degisir.


  • yagmursuyunacorba  (30.03.11 02:38:05) 
mafyası falan hallolur bir şekilde de. o işler her an öyle değildir. oto yıkamacılar genelde güneşli günlerde, haftasonu ve öğleden sonra kalabalık olurlar. kışın kar yağmur yağarken pazartesi sabahı aynı oto yıkamacıya uğramanı öneririm.

oto yıkama işinde çalışacak eleman bulmakda zor. buldun diyelim o adamları idare etmen lazım. öyle uslu efendi adamlar olmayacak hiçbiri.

bundan sonra kirası, stopajı, elektriği, suyu, diğer rüşvetleri, eleman maaşlarını falan alt alta yazıp muhtemel gelirle karşılaştırınca bir de buna işlerin pek iyi gitmediği kış sezonunu ekleyince belki bakış açın değişir.

not: oto yıkamacı değilim.
  • orpheus  (30.03.11 03:10:51 ~ 03:11:52) 
benm bir akraba ruhsat alamadı. hem de dandik bir ilçede. ona göre hesap et. ama istiyorsan araştır. seviyorsan git konuş bence.


  • detroitli kizil  (30.03.11 07:55:26) 
sahibinden.com'da mobil oto yıkama cihazı vardı. Araça takıyorsun atıyorum gidiyorsun plazaya isteyen herkesin arabasını yıkıyorsun gibi. Böyle farklı bir şekilde girebilirsin.
Ben mesela arabamı yıkatamıyorum. Oysa gelse birileri yıkasa evimin işimin önünde 20-25 rahat verirsin. Ruhsat falan daha rahat olur sanıyorum. Ama hiçbir işten kolay para kazanılmıyor, dışarıdan bakıldığı gibi olmuyor.

İlanı bulamadım biraz ararsan bulursun bu arada:

www.sahibinden.com
  • gitti gelecek  (30.03.11 09:30:34) 
ismi lazım değil bir alışveriş merkezinin otoparkında bu işi apan bir tanıdığım var. zamanında güzel de para kazandı ama son 3-4 senedir işleri baya kötü. bunun en büyük sebeplerinden biri yakınlarda ve biraz daha yol üstü bir yerde açılan başka bir alışveriş merkezinin otoparkında da başka bir yıkamacı açıldı.orası daha büyük bi yer sanırım. neyse su sıralar devretmeyi düşünüyor işlerden dolayı.

her iş gibi riski var tabi. dediğim gibi o kadar da kolay değil. işin içine girince binbir tane şey çıkıyor. ayrıca mafya vs gibi şeyler duymadım.
  • quadropol  (30.03.11 09:34:51) 
araba yikayacak mekan onemli, iyi bi arazi lazim. o arazi de seninse sorun yok ama kira varsa iyi kira alirlar.

yikama isi de kolay degil, güvenilir eleman lazım. hırsızlık falan yapmayacak.
  • sage  (30.03.11 11:38:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.