[]

okuma hızı

hayır hızlı okuma tekniklerinden filan bahsetmeyeceğim. Sadece öğrenmek istiyorum ben çok mu yavaşım. Bunu düşündürecek ilk olay, gündüz aralıklarla toplam 4 saat ve haydarpaşa eskişehir treninde uyumayıp 5 saat yani toplam 9 saatte bitirdiğim gizliajans kitabı. 200 sayfa civarı bu kitap. şimdi bu kitabı okuması gereken arkadaşıma sordum "bitirdin mi?" diye. cebinden çıkardı kitabı "heaa sabah aldım otobüste filan bitti" dedi. en fazla 2 saat süre demek bu. sinirden kendimi sikecek hale geldim. bu arada arkadaşım hiç bir hızlı okuma tekniği filan bilmeyen benim gibi biri. İkinci bomba da 1 saatte 120 sayfa okuyan arkadaşımdan geldi. ben bir saatte en fazla 50 sayfa okurum abi ne bu? sorun kimde bi yardım edin allasen.




 
200 sayfalık kitabın 9 saatte bitmesi biraz yavaş sanki ancak 2 saatte bitmesi saçma bence. hızlı okuma yarışması yaparsak bitiririm bende herhalde. ortalama zorluktaki(anlama açısından) bir kitabı saatte 25-30 sayfa hızla okumak oldukça normal. bu konuda yaptığım bir iki muhabbette çevremdekilerin de aşağı yukarı bu hızda okuduğunu gördüm.


  • hewit  (29.03.11 02:57:45 ~ 03:03:41) 
kitap okuyorsam eğer hızlı okumayı sevmiyorum çünkü okuduğumu çok sindiremediğimi düşünüyorum. ama benim zeki kardeşim 400 sayfalık bir kitabı eline alıp bir gecede ve bir seferde bitirebiliyor.Ve öyle abartı bir halde okuyor ki kitap dayanmıyor bi noktadan sonra kendisine.Ben şahsen kitap okumaktan zevk almam öyle bir durumda, sende de sorun yok bence.


  • skywalkeremre  (29.03.11 03:00:13) 
1 saatte 120 sayfa fazla hızlı, 1 saatte 22.222 sayfa fazla yavaş diyorum ben.


  • dekila olmeka  (29.03.11 03:13:29) 
ben de bazen dehşete düşüyorum. millet benim 3 günde bıtırdıgım kıtapları bı aksamda okuyor.

yanı gelen olarak cok mu yavas okuyorum dıye soruyorum ben de bazen kendıme.
ama sunun da farkındayım. bu cok bilmişlerin bi tavsıyesı var ya: okudugun satırdan hıcbır sey hatırlamıyorsan da onemlı degıl, beyın onu almıstır.
ben tavsıyeyı ıplemıyorum. donup yıne aynı satırı okuyorum. teorik okumalarda zaten şart. ben olay yazılarında da bı daha bı daha okuyorum valla. zaman kaybını goze alarak okuyorum. dolayısıyla ben de cok yavas okumus oluyorum ama sorun olarak gormuyorum.
  • yasakani  (29.03.11 05:20:11) 
ne kadar sindirerek okuduğun da önemli, benim bir arkadaşım 5 sayfayı yarım saatte anca okur ama 5 sayfadan sayfalarca özet çıkarabilir.


  • goldentitan  (29.03.11 11:47:55) 
Bahsi geçen kitabı bilmiyorum, lakin uzun uzun kafa yorulması gereken, haliyle pür dikkat okunması gereken bir kitapsa normal bence. Tanrı Yanılgısı'nı okurken saatte 20-25 sayfa ancak okuyabiliyordum ben de örneğin.


  • uyku inadim inat  (29.03.11 13:35:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.