[]

Kimliğimi kaybettim hükümsüzdür?

Kimliğimi kaybettim ne yapmam gerekiyor? 60 küsür lira bir ceza vardı sanırım?




 
nufüs müdürlüğüne git, kaybettiğini söyle. sana hemen yeni kimliği veriyorlar ve bir kağıt veriyorlar. 15 gün içinde mal müdürlüğüne gidersen 40 küsür lira. 15 günden sonra gidersen 60 küsür lira cezası var. gazeteye falan ilan vermene gerek yok.


  • zozjotejmnk  (29.03.11 00:44:12) 
gazeteye ilan vermen gerekiyordu sanırım.


  • bagcivan  (29.03.11 00:47:32) 
"14-Kimliğimi kaybettim. Gazeteye ilan ve emniyet makamlarına bildirim zorunluluğu var mıdır?

Kaybedilen nüfus cüzdanları ile ilgili olarak gazeteye ilan vermek ve emniyet makamlarına bildirimde bulunmak vatandaşın kendi şahsına ait bir işlemdir. Kaybedilen nüfus cüzdanının yerine yeni nüfus cüzdanı alındığında, kaybedilen nüfus cüzdanı hukuken geçersiz hale gelmektedir. "

www.nvi.gov.tr
  • entrapmen  (29.03.11 00:58:16) 
gazeteye gerek yok. ama içim rahat etsin, adıma şirketler kurmasınlar diyorsan karakola başvurman gerek. bir kağıt imzalatıp veriyorlar.
geçen yıl ben de kaybettim. muhtara gidip bir belge almıştım. (işime yaradı mı hatırlamıyorum.) daha sonra nüfus müdürlüğü... cezayı hemen ödersen 50, yoksa 75 diye hatırlıyorum.

  • nickini vermek istemeyen uye  (29.03.11 01:00:40) 
geçen aynı durumu bende yaşadım, gazeteye ilan vermene gerek yok geçersiz sayılıyor zaten dendi bana yinede içim rahat olsun diyorsan 5 lira birşey zaten. 67 milyon lira cezası var 15 gün içinde mal müdürlüğüne gidersen 51 milyona düşüyor. nüfus cüzdanı 5 dk ya çıkartılıyor 5 lirada onun için veriyorsun, muhtarlıktan alman gereken talep kağıdı 4.5 milyon talepteki fotoyla nüfus müdürlüğüne vereceğin foto aynı olmak zorunda gereksiz bilgi verdiğimin farkındayım ama sorun olmasın sıkıcı bir iş çünkü. :)


  • novusordoseclerum  (29.03.11 01:07:39) 
ceza ödemek istemiyosan git karakola çaldırdım de. yanılmıyosam ceza ödenmiyodu o zaman..


  • oz otto  (29.03.11 01:29:36) 
karakola git ve kimliğini cüzdanınla beraber çaldırdığını söyle, tutanak tutsunlar ceza fln ödemessin.


  • karlmarx  (29.03.11 01:53:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.