[]

ttnetin yaptığı iş ....

selam internet düşkünleri,
geçen sene dalgınlığa gelip 24 ay sözleşme imzaladım, işyerim netlimitsiz pakete dahil oldum, fiyatı 59,40 ve 8mbit'e kadar, ama gel gör ki 16mbit'e kadar olan paket 59,00 lira. şu 40 kuruşluk farktan dolayı bir alt pakete geçemiyorum, hem daha fazla ücret ödüyorum, hem daha az hizmet alıyorum. bu durumda olanlar var mı, varsa paşa paşa kabul mü ettiler yoksa sözleşmeyi iptal ettirip 16mbit'e geçtiler mi?

aslında başka alternatif düşünüyorum ama diğer isp'lerde ttnet üzerinden alınca aynı b*k afedersiniz. uydunet'in kampanyaları da pek cazip gözükmüyor ttnet'e oranla.

bu herifleri şikayet edebileceğimiz bir kurum/kuruluş yok mu? tüketici mahkemeleri belki?


teşekkürler şimdiden.

 
sozlesmede gayet acik yaziyor, taahhut edilen rakamin altindaki paketlere gecemezsiniz. bunun sikayet edilebilecek olan bir yani yok. sozlesme denilen seyler bunun icin vardir zaten. ayrica isyerim paketleri icinde 16mbit'e kadar olanlar daha pahali. en basindan niye isyerim paketine abone oldunuz? bir cikariniz olmasa daha fazla rakam odemek icin o pakete uye olmazdiniz tahminimce.

ayrica sozlesmeyi iptal etmek isterseniz bunun cezai sartlari oluyor. kalan aylari odemek, hediye olarak verilen bir sey varsa onun ucretini odemek vs gibi. kisaca oylece uzaklasmaniza izin vermeyebilirler. bu konuda tam bilgi almadiktan sonra oylece taahhutunuzu cope atmayin derim.

soyle bir baktigimda ttnet'i savunur gibi gorunmusum. alakasi yok. ttnet'ten hic hoslanmam. bilginiz olsun diye soyluyorum.
  • entrapmen  (29.03.11 00:27:38) 
netlimitsiz denen zırvalıkların hepsi aynı. bakın benim internet tarifem 1mbit. ayda 50 (49) lira ödüyorum. sizin dediğiniz tarifelerin (8, 16 vs.) hiçbir farkı yok. tarife için belirlenen adil kullanım limiti (tarifeye göre 50, 100, 250, 500 vs. gb kota) aştıktan sonra hızınız 1 mbit e düşüyor. sizinki büyük ihtimal 50 dir ya da 100. yani bu durumda ne oluyor? (3 gün hızlı kullanıp 4. gün benimle aynı hızda kullanıyorsunuz)

cevap veriyorum: her ay internet düşkünleri olarak yüzlerce, binlerce gb kota yiyoruz. siz sadece 50 ya da 100 gb kotayı 8 ya da 16mbit (ki ikisi de sağlıklı verilmiyor, genelde yarı hızlarda) hızında tüketmek için benden 10 lira fazla veriyorsunuz. bu tarifelerin hepsi ttnet'in müşterilerini kazıklamak, daha fazla para koparmak, kafasını karıştırıp, o anda ''aman ne oluyorsa verin işte hızlı olsun da'' demenizi ve tarifeyi kendi seçmeleri için yapılan şeyler. kanmayın.

size tavsiyem ise; sözleşmeyi iptal ederseniz 24 aylık taahhüt bitene kadar aylık ödenecek tutarı bir kere ödersiniz, (adı üzerinde sözleşme bu) internet hizmeti biter. yani saçmalığın daniskası olur. şu an ekonomik paketler arasında en güzeli 1mbit gerçek limitsiz tarife.(netlimitsiz falan yok başında) yani benimkisi ve benim gibi bir çok kişininki. ancak şöyle bir durum var ttnet sizin gibilerden 5-10 lira fazla koparmak için benim şu an kullandığım tarifeye alımları veya başka tarifelerden geçişleri kapattı... bitiriyorlar en ucuz ve ideal internet tarifesini de yani. hatta bu tarifeleri çıkararak adamlar çaktırmadan zam yaptıklarını zannediyorlar ama yemezler. 10 lira zam yaptılar benimkinin üstüne ve siz onu kullanıyorsunuz. şu anki tarifenizle 16 mbit olan tarifeden zerre farkınız yok-40 kuruş fazla vermek dışında. inanın bana. sözleşmeniz bitene kadar paşa paşa kullanın, bitirin. ardından araştırma yaptıktan sonra ikamet ettiğiniz bölgede daha iyi bir internet sağlayıcı (uydunet, superonline fiber vs.) varsa ona geçersiniz. şu an sözleşme bitene kadar sabit kalmak en iyi seçenek sizin için.
  • kisa bisey olsun istemistim  (29.03.11 00:32:03 ~ 00:33:21) 
sizin tarifeniz 1mbit ama benim dediğim tarifeden çok farkı var, kağıt üzerinde aynı hatta daha kötü olsa bile, pratikte şu ana kadar- ki yaklaşık 2 senedir netlimitsiz tarifesindeyim, kota aşımından sonra hız düşmesi hiç yaşamadım. your argument is invalid.

6 ay boyunca 59,40 yerine 28 ödedim, bundan sonra 59,40 ödeyeceğim, ama sözleşmemi iptal edip ve yaklaşık olan 192 lirayı(indirim farkları toplamını) ödeyip, 16mbitlik tarifeye geçmeyi, hız farkı bakımından daha mantıklı görüyorum. ama bir yandan da daha 8mbit vaad edilen hızın 6sını verebilen ttnet, 16mbitlik hızın ne kadarını verebilir bilemiyorum.

burada kişisel algılanıcak bir şey yok, ortada hepimizin yaşadığı bir ttnet problemi var ve sizinle neredeyse aynı fiyatı öderken sizin daha az hizmet almanız sizi değilde beni rahatsız ediyor. sizi de rahatsız etmeli ve bir taraf oluşturulup karşı çıkılmalı.
  • notinhere  (29.03.11 02:32:22) 
tabii ki ben de rahatsızım, haklısınız ancak türk telekom neresinden tutsak elimizde kalır, çaresiz boyun eğiyoruz. bunların üstünde bir kurum olarak müdahale edilmeli ki doğru işler yapabilsinler. bizim gibi tüketiciler böyle şirketlerin umurunda bile olmaz.


  • kisa bisey olsun istemistim  (29.03.11 03:35:49) 
şöyle bir yanlış anlama var sanırım. alt paket derken orada fiyata göre "alt paket" değil hıza veya özelliğe göre alt pakete geçemezsiniz deniyor olması gerek. en azından beni eski aboneliklerimde öyleydi. o nedenle 8'den 16'ya geçiş için bence başvurabilirsiniz. diğer paketin ucuz olması sizi sorununuz değil. siz upgrade yapıyorsunuz sonuçta. ttnete sormanızı öneririm.


  • ben smyrna  (29.03.11 08:41:31) 
onu dün sormuştum buraya yazmadan önce, onlara göre bir üst paket fiyat bazında gerçekleşebiliyor, hız bazında değil malesef.


  • notinhere  (29.03.11 12:33:54) 
evet, ust paket hep fiyat olarak goruluyor.

@notinhere: benim size onerim 8 mbit netlimitsiz ile devam etmeniz yonundedir. zira 8 mbit icin 6 mbit aliyorsaniz bir yerlerde zaten sorun vardir. illa ttnet'le ugrasmak istesem ben bu konuda ugrasirdim. onu ne yapar eder 8 mbit'e dayandirirdim. parasini verdiginiz hizmeti aldiktan sonra cezayi odeyip gidip yine ttnet veya taseronlarina para kazandirmak cok akil kari bir is degil. sakin dusunup oyle kararinizi verin.
  • entrapmen  (29.03.11 16:38:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.