[]

Yatay Geçiş ile ilgili

Selamla Pamukkale Üniversitesi Makina Mühendisliğinde okuyorum.1. sınıftayım sene sonunda ege üniversitesi-9 eylül yada 9 eylül ikinci öğretime yatay geçiş yapmak istiyorum ve fakat aklıma takılan bazı soru(n)lar var.

1-Ben hazırlık okumadım başvuru koşullarında hazırlık okumayan öğrenci ya toefl tarzı sınavlardan belli bir puan almalıdır yada okulun yabancı diller yüksek okulunun yapacağı hazırlık sınavını atlamalıdır yazıyor bu sınavlar ne zaman yapılır?yani yatay geçiş başvurusundan sonra falan mı yoksa sene içindemi

2-alttan ders bırakarak yata geçiş yapılıp sonra geçilen üniversitede o ders verilir mi?

3-ilk dönemde alttan bıraktığım dersim yok (şükür) gerekirse yaz okuluna kalmayı düşünüyorum..yatay geçiş başvuruları yaz okulundan sonra mıdır? (pamukkale nin yaz okulu 12 ağustosta bitiyor)

4-okuduğum üniversitede 1. sınıfta staj var ancak illa 1. sınıfta yapılmak zorunda değil ön staj olarak geçiyor ama istersek sonraki senelerdede yapabiliyoruz,ders ekle-sil döneminde ders kataloğunda staj ders olarak görülüyordu yani ben yatay geçiş yapmak istiyorsam illa staj da yapmalımıyım? (staj yerine ingilizce kursuna gidip hazırlık atlama sınavını garantiye almak istiyorum)

 
1- Basvurudan once Ingilizce bildiginizi ispatlamaniz gerekiyor
2- Alttan dersiniz olursa gecis sansiniz cok dusuk (hic yok)
3- Siz ders birakmayin hatta ne kadar yuksek not ortalamasi, o kadar sans
4- Stajlari 2-3 ve hatta 4. sinif da da yapabilirisiniz, sorun olmaz
  • yilmazyildirim  (28.03.11 13:49:39) 
1- 1.dönemin başında dönem başlamadan 15-20 gün önce yapılıyor, ayrıca %30 ingilizce olan bölümlerin(inşaat) sınavı kolay oluyo diye duymuştum. D.E.Ü için bunlar.


  • MBrain  (28.03.11 14:24:39) 
yaz okulundan sonra o halde başvurular yani düşük notlarımı yükseltip başvuru yapabilirim ?


  • edaddy  (28.03.11 16:42:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.