[]

kedi olayı

evimizdeki kedimiz sol gözünü açamıyor. yani tam anlayamadım aslında olayı. bazen eskisi gibi açıyor ama genelde hayko cepkin gibi yarım açık oluyor, açmakta zorlanıyor. belki gözüne bir şey kaçmıştır diye gözünü parmağımla hafif açıp hafifçe üfledim ama pek bir değişiklik yok.

nolmuş olabilir, ne yapmak gerekir? bu aralar durgun biraz. hasta masta olmuş olmasın?


 
cinsi ne kedinizin? bazı cinslerde kirpik içe dönebiliyor diye duymuştum.
ılık çayı pamukla gözüne sürerseniz iyi gelebilir. ama bu elbette geçici bir çözüm olsun. imkanınız varsa en yakın zamanda veterinere götürün. alerjik bir şey olabilir.

  • ufukcel  (27.03.11 20:24:57) 
en uygunu veterinere goturmek,o sans yoksa da en azindan danismak.ayrica yeterli bilgiyi de vermemissiniz;kac yasinda,ne kadar suredir devam ediyor bu sorun... gibi.benim simdilik tavsiyem ilik cayla gozunu silmeyi denemenizdir.ama dedigim gibi yine de veterinere danismak da fayda var.


  • atanury  (27.03.11 20:28:45) 
cinsi sarman, 6 aylık. çok önemli olacağını düşünmediğim için yazmamıştım bunları. ama yazmak gerek tabi haklısınız. 24 saattir falan böyle durum. yarın veterinere götürmeyi planlıyoruz da önceden buraya da sorayım demiştim.

ılık çay olayını da deneyelim bakalım.
  • kivanc1  (27.03.11 20:48:59) 
dışarı çıkıyor mu, yoksa ev kedisi mi? başka kedilerle teması var mı? özellikle parazit aşıları tam mı? şurda gözüken img811.imageshack.us beyaz kısımda kızarıklık var mı? gözüne karabiber kaçmış olabilir mi? (bize bir kere olmuştu.)

üflemek de iyi fikir değil. boşuna kurutursunuz.
  • empty space  (27.03.11 21:08:10) 
dışarı çıkmıyor, parazit aşıları tam. o beyaz kısımda kızarıklık yok, karabiber kaçmış olma ihtimali de yok.


  • kivanc1  (27.03.11 21:23:24) 
hmm... bizim deneyimleri aştı maalesef. umarım ılık çay biraz iyi gelmiştir. veterinerler 24 saat de açık olabiliyor. durumunuz uygunsa sabahı bile beklemeyin derim. kedilerin ağrı/acı eşiği bizimkinin 10 katı gibi. bizim kedimizin baş parmağı kırılmıştı. kocaman şişmiş patisiyle hala pazar torbasından fasulye kaçırmaya çalışıyordu. sizi evhamlandırmak için söylemiyorum asla. fakat gözünü kendisi kısıp duruyorsa epey canı acıyor da olabilir. tedavisi yapılınca da çok çabuk toparlayabiliyorlar. umarım tez zamanda iyileşir minik :)


  • empty space  (27.03.11 21:36:50) 
veterinere götürmek en iyisi ama şu an imkan yoksa terramicin sürün 5-6 saatte bir gözüne. ve sürdükten sonra biraz oyalayın ki hemen yalamasın. Ben sokak kedilerine yapıyorum bunu. çoğunda da sonuç başarılı oluyor.
geçmiş olsun.

  • olivia  (28.03.11 11:04:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.