[]

engadget.com'u anlamakta zorlanıyorum.

arada www.engadget.com sitesini okuyorum. ama çoğu cümleyi iki-üç defa okumak zorunda kalmaktayım. tamam ingilizcem süper değil ama başka sitelerde bir şeyler okurken bu kadar zorlanmıyorum.
hata bende mi yoksa bu yazıyı yazanlarda mı?
örnek olarak kopyala-yapıştır yaptım siteyi açmaya üşeneler için:

US satellites successfully track ballistic missile from cradle to grave, don't pay for the flowers:
Lasers destroy missiles, missiles shoot down satellites, and soon, satellites may tell both where to aim, as the United States successfully managed to track an entire ballistic missile launch from "birth-to-death" with its prototype Space Tracking and Surveillance System. After a year and a half in orbit, two Northrop Grumman-built satellites managed the feat last week, in what the company's calling "the Holy Grail for missile defense." While we're not reading about any plans to mount any lasers on the satellite's... ahem... heads, Space News reports that the US Navy will attempt to relay the satellite tracking data to its Aegis ships with interceptor missiles on board, and hopefully obliterate incoming projectiles with the extra range and reaction time that satellite coordinates afford. The Navy has reportedly scheduled its first game of space-based Missile Command for next month.

 
bizi ikinci dili ingilice olan insanlar da okuyodur diye yazmıyolar nedense. zaten bi sürü teknik terim var, bi de kimsenin kullanmadığı kelimeler deyimler koyuyolar, süper oluyo. managed the feat ne demek ki şimdi?


  • check minus  (26.03.11 14:57:54) 
engadget cok geyik bir dil kullaniyor, adamlar ciddi ciddi kasmak yerine geyik yapiyolar iste. Amerikan ingilizcesine yabancilik cekiyorsan normaldir. Ornegin Nilay Patel denilen adam yine ornegin iphone da flash destegi olmamasini no flash yerine sans-flash olark anlatir ki artik alameti farikasi olmustur.


  • thefin  (26.03.11 15:32:50 ~ 15:34:21) 
tamam esprili bir dille yazıyorlar ama bu kadar anlaşılmaz olması garip geliyor.
e demekki kabahat bende değilmiş.

  • akks  (26.03.11 15:55:25) 
yok sende değil, yukarıda da denildiği gibi baya sokak ağzıyla yazılıyor bazen. slang kullanımlar çok fazla. ama şöyle düşün ki bence bir ingiliz de gelip ekşi sözlüğü anlamakta güçlük çekebilir türkçe bilse bile. böyle düşünmek lazım.


  • esenboga  (26.03.11 18:15:09) 
evet çok sokak ağzı kullanılıyor, gizmodo da böyle. aksi zaten çok sıkıcı olurdu.

adam demiş ki "amerikan uyduları balistik füzeleri beşikten mezara başarıyla takip edebiliyor -çiçeklere para vermenize gerek yok- (burada mezarlıktaki çiçeklere atıfta bulunmuş)

oturup amerikan uyduları balistik füzeleri başlangıç noktasından son noktasına kadar başarıyla takip edebilecek hızda bilmemne yapabiliyo dese biraz daha resmi bi anlatım olur, popular science olur, wired olur.

bilmediğiniz deyimleri urbandictionary'den bakabilirsiniz tavsiye ederim.
  • roket adam  (27.03.11 03:23:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.