Giriş
(3)

eski fotograflarin kullanimi hakkinda

la grande
hani sahaflarda gordugumuz 50 kurusa falan satilan eski fotograflarin kullanim hakki gibi bir kural var mi? yani ben bunu alip bir posterde kullanabilir miyim? diyelim kullandik 2 gun sonra haci dedemin fotografini kullanmissin diye yakama yapisan olur mu?nedir bu isin legal, duzgun yolu?
hani sahaflarda gordugumuz 50 kurusa falan satilan eski fotograflarin kullanim hakki gibi bir kural var mi? yani ben bunu alip bir posterde kullanabilir miyim?
diyelim kullandik 2 gun sonra haci dedemin fotografini kullanmissin diye yakama yapisan olur mu?

nedir bu isin legal, duzgun yolu?
0
la grande
(26.03.11)
dayanağım olmadan fikrim: tabii ki olur. sonuçta fotoğraf birine ait, sen o fotoğrafı satın aldın diye onu posterde kullanamazsın. ünlü bir kişi olsa elindeki fotoğraf ve bilmesen de böyle olurdu muhtemelen
0
efendy
(26.03.11)
eğer bir fotograf editörüne aitse (üzerinde mutlaka ibaresi vardır) muhakkak ondan sonra ki nesiller, sahiplenme olayına girmiştir. bir sekilde birgün basını agrıtabilirler. max fruchtermann fotografları gibi. alıntıyı vermek zorundasın ama kimseye ait degilse fotograf üzerinde bir ibare yoksa orjinal baskılarınddan bir taneside sana aitse rahat rahat kullanabilirsin... kimse sesini cıkartmaz.
0
heedon
(26.03.11)
Ticari amaç yoksa yani sadece odana asmak için yapıyorsan bi sorun olmaz diye biliyorum.
0
biatch
(26.03.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.