[]

Uzak PC bağlantısında görüntülenemeyen DOS tabanlı program

Merhaba,

Bir müşterimin kullandığı CIMOG adlı DOS tabanlı bir program var ve bu programı uzaktan bağlantı kurup yönetmek istiyor (işletim sistemi XP). Ancak şöyle bir sorun var; Uzak Masaüstü Bağlantısı da kullansam Teamviewer da kullansam program lokalde açılıyor ve çalışıyor fakat uzak PC'de sadece siyah bir ekran açılıyor. Yine DOS tabanlı başka bir programı daha var müşterimin ve o program sorunsuz görüntülenebiliyor. Hal böyleyken nasıl yaparım da yaparım sizce?

Şimdiden teşekkürler.

 
Hamachi kurup iki bilgisayarı aynı networke düşürerek programın olduğu bilgisayarda, o klasörü paylaşıma açabilirsiniz. uzaktaki bilgisayarda da bu paylaşımdaki klasörü kandinize mapleyerek kullanabilirsiniz.

ama Hamachi için şunu bilmiyorum:
acaba her bağlandığınızda farklı iç IP'ler mi atıyor size? yoksa hep aynı iç IP'yi almayı ayarlayabiliyor musunuz? bunun cevabı ikinci söylediğim ise yapmanız çok rahat bence.
  • loveinaflipbook  (25.03.11 10:36:55 ~ 10:37:30) 
hamachi ile network kurmak kolay, aynı ip sabitlenebiliyor onda da sorun yok ancak sorun paylaşımla mı ilgili onu bilmiyorum.. uzak pc'den programın exe'sine çift tıkladığımda sadece siyah ekran görüyorum, lokal de ise program olması gerektiği gibi açılıyor. paylaşım ile neden ilgili olsun ki?


  • kcbilir  (25.03.11 10:42:28) 
bir bilgisayarda, bir klasörü paylaşıma açtığınız zaman, o klasör aynı networkte olan bilgisayarlar tarafından da ulaşılabilir. uzaktan paylaşılan bir klasöre erişirken, o klasörün içindeki dosyaları da çalıştırma izniniz olur haliyle.

benim anlatmaya çalıştığım şey; Hamachi ile bağlandıktan sonra uzaktaki bilgisayara uzak masaüstü bağlantısı yapmanızla yakından uzaktan alakalı değil. uzak masaüstü bağlantıyı unutun benim söylediğim yöntemi uygulayacaksanız. uzaktaki bilgisayarın üserindeki paylaşıma sunulmuş klasöre girip, ordaki çalıştırılabilir dosyayı açtığınızda program sizin bilgisayarınızda çalışacaktır. mantık bunda ibaret.
  • loveinaflipbook  (25.03.11 11:04:08) 
öncelikle makine tek kullanıcı lisansına sahip, paylaşım yoluyla bir başka pc'de çalışmaz. ayrıca programın kurulu olduğu pc fiziksel olarak komut edilen makineye bağlı olmak zorunda. şişe üreten bir makine bu. program da pistonların zaman çizelgesini hazırlıyor. müşterim notebook ile ana pc'ye bağlanacak, piston hareketlerini gözleyerek komut girecek olay bu. ana pc'nin bulunduğu yerden pistomnlar görünmüyor. hal böyleyken ir uzak masaüstü çözümü gerekiyor.


  • kcbilir  (25.03.11 12:56:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.