[]

Ev alım satım işleri

Diyelim ki 100 000 liraya sahibinden bir ev alacağım. Alışta bana ve satıcıya çıkacak diğer masraf kalemleri ne olacak? (harç, alım satım vergisi, kdv vs.)
teşekkürler.



 
evin hiçbir vergi borcu olmadığını varsayarak, satıcı ile nasıl anlaşırsanız o kadar masraf çıkar. normalde tapu bedelinin binde 33'ü tapu masrafıdır ve normalde yarı yarıya bölüşülür. ancak satıcı kimi durumlarda alım/satım'a karışmam şeklinde diyebilir ki bunun önünde yasal bir engeli yok. bunun yanında 150 lira kadar bir harç var, onu siz veriyorsunuz.

tapu bedeli 125.000 gösterilmiş bir ev için 4.425 lira (4.125 lira tapu masrafı, 150 lira harç, 150 lira da işi takip eden elemana verdim) şeklinde bir masraf olmuştu. ilk başta ev sahibi masrafa karışmam filan demesine rağmen 2.425 ben ödedim, 2.000 ev sahibi ödedi. sizin de yaklaşık 3.500 gibi bir masrafınız olur sanırım.

işi kendiniz takip ederseniz yerine göre 1-2 gün sürebilir. biz bunun yerine tapu müdürülükleri civarında olan işi takip eden, içeride adamları olan bürolar var, onlardan birini bulduk, sabah evrakları verdik, paramızı ziraat bankasına yatırdık, makbuzları teslim ettirdik, aynı gün tapumuzu aldık.
  • altinci nesil caylak  (25.03.11 07:44:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.