[]

Neden aynı yakada deniz ulaşımı yok?

Evet soru temelde bu. Mesela beşiktaş-eminönü arası yoğun saatlerde trafik felç. Eminönü-Üsküdar'dan sonra Üsküdar-Beşiktaş yapmak otobüsten daha hızlı oluyor. Ya da ne bileyim deniz ulaşımıyla eminönü'nden sarıyer'e daha çabuk gidilir. Hep yakadan yakaya vapurlar, motorlar çalışıyor, neden? Ortasından deniz geçen şehirde nasıl iş bu anlamadım ki.

Biraz araştırdım yakadan yakaya az buçuk seferler var ama anca günde 1-2 kere yapılıyor.


 
Benim bildiğim eminönü-beşiktaş vardı(eski zaman), ama kışın yok galiba. Vapur sevdiğim için Eminönü'ne Beşiktaş'tan vapurla götürürdü babam. Hatta aklım erene kadar Eminönü'nü karşıda sanmıştım;)


  • late viper  (06.03.08 21:59:10) 
haydarpaşa kadıköy var mesela :p


  • nihilanth  (06.03.08 22:44:52) 
bu hep benim de aklımda olan bir soruydu, yerine göre kabataş'tan beşiktaş'a 1 saatte gidilen günler oluyor. eminönü'nden beşiktaş aktarmalı sarıyer vapuru olsa süper olur diye düşünüyorum ben de. acaba maliyetle mi alakalı desem o da mantıklı gelmiyor bana..

@late viper; siz yine aklınız erene kadar eminönü'nü karşıda zannetmişsizniz, ben istanbul'a ilk geldiğimde (ki üniversiteye başlama yılıma tekabul ediyor bu) galatadan ya da haliçten birinden karşıya geçerken diğer yakaya geçtiğimi zannetmiştim :)
  • light beam  (06.03.08 22:47:26) 
e boğaz hattı var? hem avrupa yakasında hem de anadolu yakasında dolaşıyor belli saatlerde.. eminönünden binip beşiktaşta, bebekte, ortaköyde inmek mümkün mesela..


  • talemon  (06.03.08 23:47:44) 
az buçuk var dediğim de temelde boğaz hattıydı zaten. ama sefer sayısı çok az ve uğramadığı yer yok zaten onun: )


  • colg fusion  (07.03.08 00:02:55) 
bi ara vardı.eminonu-besiktas-ortakoy-arnavutkoy.ama tutmadı cunku insanımız deniz yolunu pek kullanmıyor.kara yolu daha cok tercih sebebi.bu yuzden denizyollarının yolcu sayısı denizle icice olan bir sehire gore oldukca az.neyse konuya donersek deniz otobusu var bildigim kadarıyla ama vapur sadece bogaz hattı.


  • lurgee  (07.03.08 00:44:59) 
deniz otobüsleri var bostancı-kadıköy, kabataş-yenikapı-bakırköy-avcılar arasında.

ido'ya kızmak gerekiyor. ido, dünyanın en çok yolcu taşıyan gemi ulaşım şirketi ve hala böyle şeyleri düşünmekte problem çekiyorlar. devlet mantığı, hatta akp mantığı demek daha da doğru olacak. adamların elinde şu anda çok fazla olanaklar var ama hepsini teker teker boşveriyorlar. sadece eşinin başı kapalı olduğu için ya da badem bıyıklı olduğu için işe alınan bir dolu çalışan var. ido ile çok yakın ilişkiler içinde olan bir şirkette çalıştığım için biliyorum bunları.

adamların bayan avukatları var bir dolu ancak başları kapalı olduğu için mahkemelere giremiyorlar ve ido da çatır çatır kaybediyor, aslında kaybetmeyebileceği davaları. bu yüzden de sağa sola tazminatlar falan verip duruyorlar ve bu durumu pek de umursadıklarını söylemeyem.

eminim ki böyle bir şirket profesyonel anlamda yönetilebilirse istanbul'un trafik problemi de rahatlayacaktır ancak en azından kısa vadede böyle bir şey çok zor gözüküyor.

durduk yerde akp'ye çemkirdim alakasız bir soru altında, kusura kalmayın..
  • co2s2  (07.03.08 06:33:03) 
Çingene Vapuru vardı önceden. Gayet de dolu olurdu. Sirkeci'den kalkar, karşı-beri neredeyse bütün iskelelere uğrayarak Beykoz'a kadar giderdi. Kıçının müdavimlerdi olurdu, meyhane gibiydi, güzeldi.


  • inatci kahraman aga  (07.03.08 09:25:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.