[]

Ali Teoman'ın Ölümü

Merhaba,

Bugün Ali Teoman öldü. Ali Teoman'ın kitaplarını okuyan, kim olduğunu bilen, ölümüne üzülen var mı aranızda? Şov dünyasından birisi ölseydi şu anda sözlükteki başlığının altı dolar taşardı. Aynı şeyi Ali Teoman gibi çok önemli bir yazar için söylemek şu an için mümkün değil. Sözlüğün entelektüel seviyesini de görmüş olduk bu sayede. Sanırım Oğuz Atay veya Ahmet Hamdi Tanpınar'a yaptığımızı Ali Teoman'a da yapmış olacağız. Sağlığında umursamayıp ölümünden çok sonra keşfedip ilahlaştıracak, kitaplarını yerlere göklere koyamayacağız. Ali Teoman, kitapları ve ölümü hakkında bilgisi ve fikri olanların yorumlarını bekliyorum.


 
ben sadece adını duymuştum.
tanısam sevsem etsem de üzülmezdim.
ne üzülücem ya!
  • yasakani  (23.03.11 19:20:53) 
yekta kopan üzülmüş. tüm dünya savaş ve depremle çalkalanırken bizde de "İbrahim tatlıses vurulmuş wuhuuu"...


  • angelofdeath  (23.03.11 19:22:44) 
Genç ve çok değerli bir insandı. Ölümü en doğal karşılanması gereken şeylerden biri olarak gören insanları bile çok üzen ölümler bunlar. Diğer taraf varsa ve buraya benziyorsa şimdi de gerilerde kalmıştır herkes Elizabeth Taylor'a bakarken.


  • sourlemonade  (23.03.11 19:55:42) 
bir ölüme gösterilen "ilgi"den sözlüğün entelektüel seviyesini çıkarmak biraz yanıltıcı ve önyargılı bir tavır gibi geliyor bana...

sizin dediğiniz kaygıları bir yazara iliştirmek de bir çelişki... yani derdimiz metin ile mi yoksa metin dışında kümelenen değerlerle mi?

ki ali teomanın da sizin dediğiniz gibi meseleleri pek dert ettiğini sanmıyorum.

bilenler bilir diyebilirdik ali teomanı.

uykuda çocuk ölümlerini okumuştum ve böyle bir kitaba mesai harcamanın benim gibi birisi için pek de makul olmadığını anlamıştım. okunacak o kadar şey varken artık başka şeylere yönelmek gerekliydi.kendisine içimden bir teşekkür edip , başka kitabını okumadım. burada ali teomanı değersizleştirdiğim çıkmasın...

ölümüne üzülme konusuna gelince, bu neden merak edilir anlamıyorum... kimisi en yakın ölüme bile mesafeli yaklaşır , kimisi üzülür , kimisi de ne üzülücem ya der. üzülme oranının çetelesini tutmamıza gerek yok. birileri bize yetecek kadar üzülüyordur bir yerde.

ama şu yazı okuduğumda da , kendisinin vefatından sonra da buruk hissettirmiştir beni...

kitapzamani.zaman.com.tr

kendim için ona dileyebileceğim tek şey: allah rahmet eylesin.
  • otchaianie  (23.03.11 22:27:03) 
Ben yeni öğrendim ve üzüldüm. Şaşırdım da hastalığı ya da hayatı hakkında pek bilgim yoktu. Kitaplarının çoğunu okudum, son iki kitabını da almış henüz okumamıştım. Yeni bir kitabının çıktığını gördüğümde alır, beğenerek okurdum.


  • handgrenade  (24.03.11 00:10:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.