[]

Apple'da multitasking

"- Gerçek bir multitasking (aynı anda birden fazla uygulama çalıştırma) yoktur, yalandan olanı da komedidir. Ey ruh geldinse iki kere Home tuşuna tıklat :P " Ersin Koç burda Iphone 4 hakkında ne demek istiyor? Bilen birisi Android multitaskingi ile farkını anlatırsa sevinirim.




 
örnek vermek gerekirse aynı anda radyo dinleyip ekşisözlük okuyup kaldığınız yerden oyun oynayıp ( bu arada radyo hala çalışıyor) oyunudan çıkıp ekşisözlüğe kaldığınız başlıktan geri dönemezsiniz.
ama android'de bu mümkün.

zaten taskbar içinde çalışan uygulamaların kısa yollarını görmüyorsan taskbar yoksa multitasking felan bu işlere girmemesi gerekiyor.
ios'da ancak düğmeye basılı tutuyorsun açık olan uygulamalar ekrana geliyor felan.

android'de çalışan uygulamalar paşa paşa taskbar'da gözükür çalışıyorum ediyorum diye.
  • fukka  (23.03.11 07:39:31 ~ 07:43:54) 
iphone'da multitasking yok diyen dombilidir. ayni anda android soyledir boyledir diyen adamsa iphone alacak parasi olmadigi icin kiskaniyordur.


  • co2s2  (23.03.11 09:13:19) 
aynı anda radyo dinleyip oyun oynamak falan gayet ios ta yapılıyor ama cogu uygulama multiasking onceden olmadıgı icin onu düşünüp geliştirilmiş o yüzden problem oluyo. ben o playerdan safari ye geçip bi şey bakıp, oplayer a geri dondugumde kaldıgım yerden izlemeye devam ediyorum, safari de okudugum baslık aynen beni bekliyor hatta altta navigasyon programım bana yol tarif ediyo. bu da multiasking değilse nedir?


  • rurouni  (23.03.11 10:05:45) 
Iphone 4'de gerçek multitasking yok, var diyen multitasking ne demek onu bilmiyor demektir. IP4'de çalışan uygulama pause konumuna geçer. Bunun sebebi de steve amcanın pil ömrünü azaltmama isteğinde yatıyor. O açıdan android çok önde. Yalnız şuda var "bildiğim kadarıyla" jailbreakten sonra IOS4'de de gerçek multitask oluyormuş bir manager program ile ama detayları bilmiyorum.
Son olarak Ersin Koç'a kızmayın, adam doğruları biraz sivri dille anlatıyor. 2000-4000 tl fiyat aralığındaki trendy bir telefonun multitask yapamaması bana çok komik geliyor.

Kıssadan hisse "Android rulazzz"
  • beholderrulez  (23.03.11 10:41:57) 
açıkcası iki cihaz'da sizi tatmin edecektir. o kadar strese girmeyin.

multitasking dışında;

bazı kompleksli yaratıkların sözlerine kanmayın. apple cihaz alarak kendilerinin statü ve saygınlık kazandıklarını sanırlar ama malesef beyin bedava

bu arkadaşlara göre statü olarak android her türlü sikertiyor diyor.

iphone 3gs - ikinci el 290 dolar
htc google nexus one - ikinci el 298 dolar
iphone 4g - ikinci el 480 dolar
htc desire hd - ikinci el 570 dolar
  • fukka  (23.03.11 13:10:57 ~ 13:16:53) 
yaa işte o statü ve saygınlık olayı ters işliyor, ben iphone4'lü birini görünce pek olumlu şeyler düşünemiyorum şahsen.

Bu arada yukardaki bir arkadaş sormuş, evet android "gerçek, hakiki,öz" multitaskdır.
  • beholderrulez  (23.03.11 14:03:38) 
iphone 4'ü olan birini görünce iyi düşünemiyorum ne demek abi ahahahah, rahatsız mısınız, altı üstü "cep telefonu" bu yani. bu kadar büyütmeyin gözünüzde.

konuya dönersek, tam olarak öyle değil. "eğer ilgili uygulama m-tasking destekliyorsa" arka planda radyo dinleyip ekşi sözlük açıp bir de facebook'da takılabilir, hepsinde de kaldığınız yerlerden devam edebilirsiniz ki saydığım uygulamaların hepsi bu şekilde.

oyunlarda da oyunu pause durumuna getiriyor, hani pcde esc'e basınca çıkar ya, o menü çıkıyo gibi düşün, devam diyosun devam ediyosun.

ha android de iyidir tabii.
  • roket adam  (23.03.11 19:14:21) 
yok rahatsızlıktan değil, pazar malı 5 tl'lık trikoyu gidip lüks bir mağazadan 100 liraya alıp birde hava atan adamlar gibi hissediyorum. Iphone4 yahu, nedir bu ben first class adamım iphone4 kullanırım tripleri. İstisnalar kaideyi bozmasa da çevremdeki 4 iphone kullanıcısı (3 ofis, 1i ev arkadaşı) jailbreak bile yapmamışlar. Sorsan neden aldın bunu diye "ee en iyisi bu" diyeceklerinden eminim. Onu bırak ev arkadaşım appstore şifresini daha bilmiyor, şimdiye kadar hiçbirşey indirmemiş. Çok komik geliyor bu iphone müşteri karekteristliği o yüzden yani. Yoksa banane en kral adam nokia 5110 kullanan adam. Otobüste görsem direkt yer veririm. (şaka tabi ne vercem banane) :)


  • beholderrulez  (23.03.11 21:50:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.