[]

Senaryo

Selamlar

Aklıma birşey takıldı sormak istedim. Ben sürekli günümüz Türk yapımı reklamlarını, filmlerini, dizilerini ve hatta kliplerini eleştiren bir herifin tekiyim. Behzat Ç. dışında hiçbir diziyi izleyemiyorum, filmler çok nadir eh işte vs.

Sormak istediğim, bunlar niye bu kadar kötü yapımlar ? Seven var tabi ki görüyorum fakat nasıl yani. Örneğin Fox kanalındaki herhangi bir dizi. Yok yani izleyemiyorum ben çok kötü, bunun en büyük örneği Deniz Yıldızı. Şuan bu siteden de birçok izleyen vardır eminim fakat, inanılmaz saçma bir konusu, olayların kurgusu, karakterlerin sözleri vs. Yok yani dayanamıyorum. Yüzlerce yabancı dizi var, bunların çoğunu da (iyi olanlar tabi ki) izlemişimdir, dizi bağımlısıyım açıkçası. Bizim senaristler ya da işte bu diziye kim yön veriyorsa bunları hiç takip etmiyorlar mı ?

Mesela her dizimizde; kanser, istenmeyen hamilelik, ailesine ters bir genç olmak zorunda mı ? Bu konuların işlenmediği bir dizi yoktur sanırım.

Bazen diyorum, ulan ben yapsam acayip olur haaa diye. Hiç anlamıyorum tabi ki bu işlerden de, bir şekilde senaryo yazsam bunu kime verebilirim götürebilirim, para mara istemiyorum.

 
Bence , dediğin türdeki saçma sapan konulu dizilerin izleyicileri ev hanımları , öyle entrikası bol aynı şeyi evirip çevirip işleyen dizileri seviyolar , çok kafa yormayı da gerektirmiyo o tür diziler , yani bi death note falan değil neticede :)
Eskiden Brezilya dizileri vardı ya onlar çok izlendiği için bizm dizi senaristlerimiz de çok uğraşmadan basit konularla bu şekilde para kazanabileceklerini anladılar ve senaryolar bu hale geldi , ki kazandılar da :)

  • nabruknabruknabruk  (22.03.11 21:39:52) 
senin izlediğin dizileri de sevmediğin dizileri izlemeyenler sevmiyor. dizilerin de gösterildiği kanalla da paralel hedef kitlesi olur. hikayede aşk, entrika, iyi kalpliler, köti kalpliler, kafası karışıklar, orta halliler, zenginler, fakirler olur. gençler esas kız ya da oğlanla özdeşleştirir kendini. bir yandan da gerçekte ait olduğu grubu da orada görmelidir. bu kapalı ilişkiler giriftinde atraksiyonel şeyler olacak ki hikaye dönsün. hepsinin alıcısı ayrı yani.

yurtdışı yapımların çoğu pahalı, ağır yapımlar. ya aksiyon var, ya da sit com'sa da temel olarak, kelimelerle oynanan, durum komedileri var. çoğu yaratıcı zeka ürünü.
  • pyro clustic flow  (22.03.11 22:04:18 ~ 22:04:51) 
siz de biliyorsunuzdur ki arz - talep meselesi büyük rol oynuyor türk dizi yapımlarında.


  • warrick  (22.03.11 22:19:40) 
senaristler dizilerin sürelerinden muzdaripler. biz de amerikada'ki gibi bir yazar kadrosu yazmıyor diziyi daha ufak bir ekip. ayrıca oradaki gibi 40 dklik değil 80 90 hatta 100 dakikalık bölümler yazdıkları için böyle garabetler çıkıyor ortaya.


  • manfool  (23.03.11 08:00:02) 
bir dizinin 90 dakika olduğu bundan önce 45 dakika özetinin gösterildiği bir ülkede akşam saat 8 den 11'e kadar ekran başında oturan/oturabilen bir insan yığını kitlen olsun.yazdığın senaryo inanılmaz olsa da bu riski alabilecek bir prodüksiyon, iyi bir casta ihtiyacın var ayrıca.fazla birşey beklememek lazım. behzat ç. nin raytinglerine bak..hiç de öyle inanılmaz değil...halbuki çok iyi bir iş..özellikle türkiyede 90 dakika komedi dizisi yapılamayacağının artık anlaşılması lazım.güzelim dizilerin b.ku çıkıyor bir süre sonra geniş aile gibi mesela..


  • hadii  (23.03.11 11:30:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.