[]

Video kayıtlarında exif veya exif gibi detaylı bilgiler var mıdır ?

Umarım başlıkta derdimi anlatabilmişimdir. Elimde bir video var ve o video hakkında bazı bilgilere ulaşmam lazım. (çekim zamanı, çekimi yapan alet vb.) . Bu tür bilgilere ulaşmamı sağlayabilecek programlar var mı? Windowstan normal sağ tıkla girip baktığımda pek bir bilgi gözükmüyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çok önemli bir durum söz konusu.




 
player da ac ordan bak bi de


  • bryan fury  (21.03.11 20:16:27) 
@bryan fury.
baktım ama sadece çekim tarihi var o da 1970 olarak gösteriyor. Sanırım kaydın bilgileriyle oynanmış :/

edit:imla
  • borumu  (21.03.11 20:22:53 ~ 20:27:35) 
var ve yok. timestamp var. ama video formatına göre değişir. mesela dv kasete kaydedilmiş raw dv videoları için bunu görebilirsin. ben şunu kullanıyorum: DVMP Basic bunun pro olanını bulamadım bi türlü. (kopya halini yani) ama bu bana lazım olan tek şey olan timestamp'i gösterme işini süper yapıyor.
ham videolara bakarsan (youtube'dan falan inmiş değil) belki mp4 veya mpg 'leri de açabilir. ama sanmıyorum. çünkü adı bile DV mp. ben denemedim.
ham kamera kayıtlarına notepad ++ veya bir hex editör ile bakarsan genelde ilk satırlarda veya son satırlarda cihaz adı ve modeli ile kayıt tarih saati olabiliyor. ancak bu dv kadar standart bir bilgi değil. makineden makineye değişebiliyor. ayrıca 1-2 gb'lık ham videoyu açtığınızda (hex editör ile falan) pc uzun süre yanıt vermeyebilir. notepad++ daha iyi iş görüyor bu durumlarda. bazen. video formatı söylerseniz belki daha iyi yardımcı olurum.
son olarak render edilmiş videolarda ham video bilgilerini bulmanız muhtemelen imkansızdır. eğer video editör bunu videoya gömmüyorsa. mesel exif bilgisi photoshop'ta dosyayı aynen kaydederseniz silinmiyor. ama düzenleniyor. bunun gibi.
  • ben smyrna  (21.03.11 20:32:23) 
@ben smyrna

Formatı wmv ve anlayabildiğim kadarıyla mobil bir cihaz ile çekilmiş bir görüntü. Sanırım üzerinde bir çok kez çeşitli converting işlemleri uygulanmış ki zaten videonun sesi de yok. Sanırım bilgilere pek ulaşma şansım yok :(
  • borumu  (21.03.11 20:40:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.