[]

[ sağlık ] Soğuk Algınlığında alınacak ilaçlar..

Thera flu almıştım onun üzerine aspirin plusc alırsam sakıncası olur mu?




 
sakincasi olmaz.

agri kesici turevlerini en sik 4 saatle aldiginiz surece de problem olmaz. kaldi ki thera flu agri kesici turevi degil.
  • entrapmen  (21.03.11 20:06:06) 
umca al. bağışıklık sistemini güçlendirir ve 2 gün içinde ayağa kalkarsın :P


  • Kreuzberg  (21.03.11 20:24:21) 
eğer 20 yaşının altında değilsen alabilirsin, theraflu içerisinde burun tıkanıklığı ve halsizlik kırgınlık giderici maddeler yer almakta. theraflu'yu 4 saatte bire kadar çıkarabilirsin, ancak pek önermem, ideali en fazla günde 3 kez almaktır kanımca.
Ayrıca yapılan son araştırmalara göre soğuk algınlığına yakalanıldıktan sonra alınan C vitamini rahatsızlığın süresine etki etmiyor. Bu nedenle aspirin plus C kırgınlığını azaltmak adına yardımcı olacaktır.
Bol sıvı gıda almanı ve biraz sabretmeni öneririm.

Ayrıca theraflu 650 mg parasetamol içerir ki parasetamolü ağrı kesici bir madde olarak kabul etmek daha uygun düşer sanırım.
Geçmiş olsun.
  • siradisi00  (21.03.11 20:33:19) 
parasetamol içeren ilaçlarla asetilsalisilik asit (aspirin) içeren ilaçları birarada kullanmayınız, kullandırtmayınız. İkisinin bbrek üzerine toksik etkisi var ancak farklı mekanizmalarla oluşuyor bu etki. Birlikte kullanırsanız voltranı oluşturabilirler, hasar riskini artırırsınız.


  • efx  (21.03.11 23:52:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.