[]

Hangi futbol takımını tutayım?

Evet, desteklemek için bir futbol takımı arayışı içersindeyim. Bu arayışımın ve takım tutma geçmişimin detayları şöyle: Birileri bana hangi takımı tuttuğumu sorduğunda eblek eblek bakmaktan sıkıldım. Bu bakışı atmak istemediğimde de ' Denizlispor' diyorum, millet basıyor kahkahayı. Yanar döner geçmişime gelirsek: Çocukken golden elma karşılığında Fehmi amca'nın takımını tutuyordum, GS. Fehmi amca elmalarla birlikte taşındıktan sonra takım tutmadım. Yıllar sonra 1 yıllığına bir öğrencimin ödev yapması karşılığında Beşiktaşlı oldum. Çevremdeki insanlar çoğunlukla GS'li olduğundan ve elmaların hatrına ona karşı hep ılımlıydım. En son da Liverpoollu idim ama ona da sempatim kalmadı. Tüm bu tarihçeden sonra, tutmak istediğim takımın ne olduğunu bilmiyorum ama ne olmaması gerektiği hakkında bir fikrim var. Büyük, bilindik bir klüp olmasın. Türkiye'den bir klüp olursa da malum memleket, şehir mevzusu devreye giriyor, bu da olmasın istiyorum. Tüm dünyaya kucak açarsak, efendi futbolcuları ve yönetimi olan, kendi halinde bir futbol takımı arıyorum. Şayet bildiğiniz varsa yazarsanız sevinirim, araştırma kısmını hallederim. Sayenizde TV ekranlarında gördüğüm taraftar coşkusunu yaşayabileceğimi ümit ediyorum. Teşekkür ederim.
Not: Tuhaf kaçsa da sorum ciddi ve çok manyağı olmasam da 'iyi' maçları izlemekten keyif alan biriyim. Tekrardan teşekkürler



 
ben arsenal derim, ama mesela siyasi bişiler de temsil etsin istiyosan livorno, st pauli gibi takımları da tutabilirsin ikisi de komünist bildiğim kadarıyla. ha bi de lazio var ırkçı, ama onu tutmak istemiyeceğini varsayıyorum.


  • markinzo  (05.03.08 19:38:57) 
altyapı tesisleri ve futbolcu fabrikası olması açısından ajax olabilir.bir kere kesinlikle italyan takımı olmasın, italya' da şike ve maç satınalmalar gırla gidiyor, tuttuğunuz takım ertesi sene 2. ligde olabiliyor. ingiltere' de güzel kulüpler var, mesela tottenham, arsenal veya manchester city, tabi bu takımlar her sene şampiyon olan veya çok iddialı takımlar değil ( arsenal hariç :) .


  • galahad  (05.03.08 19:58:10) 
pyrocum, ben de aileden denizliliyim (oraya his gitmemis olsam ve istanbulda dogmus olsam da) ama fenerbahce delisiyim : ))

gel seni de denizli özlü, fenerbahceli yapalim. ilk forman benden. hallettik sorunu iste.
  • la traviata  (05.03.08 20:28:39) 
fenerbahce yada roma..


  • isott  (05.03.08 20:32:54) 
Türkiye olmasın demiş, Fenerbahçe diyorsunuz...


  • late viper  (05.03.08 20:38:33) 
ben çocukken bi forma sevdası başladı.babam sordu ne forması alayım sana diye beşiktaş dedim çünkü siyah beyaz hoşuma gidiyodu.neyse bir gün babamla beraber bir tanıdığın dükkanına gittik.o günde beşiktaş forması vardı üstümde.o amca dediki sana bi fruko alsam fenerli olurmusun bende tamam dedim.o günden beri fenerliyim :)


  • omer460  (05.03.08 20:38:57) 
Aç bir "championship manager" ya da "football manager" oradan seç beğen al... Misal birkirkara ya da torquay

Bir de başta yazdığım Fc Barcelona cevabını da sildim, zira büyük bilindik olmasın demişsin, cevap yazan diğer arkadaşlar da lütfen bunu göz önünde bulundursun.
  • late viper  (05.03.08 20:40:51) 
liverpool'u bırakmak hata olmuş bence : ) dünyada kaç takımın taraftarı kulübü satın almaya kalkışır? şu sıralar amerikalı sahipleri de sıkıntıda, dubaili bi şirkete geçebilir liverpool. onun dışında tarihi de sağlam ama olmaz dersen; valencia önerebilirim.


  • infernal majesty  (05.03.08 20:45:05) 
Çok bilindik takım olsun istemiyorum ama şu da biraz tuhaf kaçcak:
Sınıf: Hocam hangi takımlısınız?
p c f: birkirkara
sınıf: puahhhh ( 10 dakka ders kaynar) :P
Çok popüler olmayan, orta halli bir takım. Hah tam yazarken aklıma geldi. Bir ingiliz takımı var, adı westnam gibi de değil gibi, 'h' ile de başlıyor olabilir. hestnam gibi bir şey. Hatta holiganlarının anlatıldığı bir ingiliz filmi de vardı, çok güzel. Hafıza yok ki hiç birisinin ismini hatırlayamadım. Adını hatırlayabilirsek onu tutayım.
Not: Fahri Liverpol ( tişörtlerimi giyiyorum arada) fahri Fener, GS, Barcelona, Ajax, onların hepsini tutuyorum zaten :s
  • pyro clustic flow  (05.03.08 21:11:07) 
liverpool dan vazgeçmeyin en köklü ingiliz takımı 90 larda bir düşüş yaşasada toparlanmış durumda daha da iyi olacak. beşiktaş'a da 8 attı:) ben liverpool luyum şahsen winning eleven 4 ten beri:) süper taraftarıda cabası siz de onlardan biri olun derim. her maç stadı doldurma yüzdesi en yuksek olan klub aynı zamanda. 44bin gibi bir kapasiteside olsada genelde %98lik bir doluluk yakalıyor.


  • rurouni  (05.03.08 21:13:10) 
steaua bucuresti nasıl, yani bildiğin steau bükreş.


  • sui  (05.03.08 21:20:17) 
o takım west ham united, şu anda liverpool karşısında 1-0 yenik (liverpoollu olarak söylemezsem çatlardım :]) filmi de green street, green street hooligans falan diye geçiyor.


  • infernal majesty  (05.03.08 21:20:42) 
liverpool güzelini bulamassın bence de. ögrencin sorunca liverpool de bitsin olay:)


  • deep thought  (05.03.08 21:21:19) 
Sanırım takımımı buldum: West Ham United. Yenilsin varsın, biraz da ezik bir takım istiyordum zaten :) Orta halli böyle, hem köklü ama çok popüler değil. Liverpol de ikinci takımım. Biraz gidip takımımın durumuna, oyuncularına falan bakayım. Hepiniz çok sağolun.


  • pyro clustic flow  (05.03.08 21:30:24) 
takımınızı buldugunuzu söylemenize rağmen ben yine de gönülden bağlı olduğum sochaux takımını önerebilirim. hem soşo şeklinde söylemesi güzel hem de durumu belki kötü olsa da kendine özgü bir ağırlıgı ve karizması var..üstleik fransa liginde en çok maça çıkmış takım ünvanına da sahip aslan parçaları :) yani avrupa daki takımım diye söylemiyorum öyle can bir takımdır :)


  • teletabi  (05.03.08 23:49:01) 
Payrom böyle olmaz bana göre. Her insanın zaten hangi takımı tuttuğu büyük oranda anlaşılır. Sen de Türkiye'den Beşiktaş ya da dışarıdan Liverpool taraftarısın. Öyle olman lazım. Tıpatıp uyuyor.


  • colonizer  (06.03.08 00:21:11) 
pyro duymamış olayim ahahaha beraber samiyen e gidip şereftiiir seni sevmeek diye haykıracagımız günleri bekliyorum ahaha.:(.

ama bak espanyol güzel takım. sempati duyuluyor en azından.
  • x factor  (06.03.08 00:37:17) 
doğru yolu bulmuşsun pyro :) west ham'lıyım ezelden beri. hem asil hem iyi bir takım west ham. west ham united'dan @whufc.com şeklinde mail adresim bile var.


  • deckard  (06.03.08 00:57:47) 
west ham iyidir... Kendilerini cm0102'den dolayı severim, az kupa kaldırmamıştım zamanında. Hatta ilk aklıma o geldi ama yazmamışım nedense...

Ama 3 büyüklerden birini söylemedikçe, hep bir kaynama payı olcaktır. 3 büyüklerde de kaynar ama o haftaki maç sonuçlarına bağlı;)
  • late viper  (06.03.08 01:22:34) 
saint etienne

otuz senedir tutuyorum, pişman değilim. (gel bunu tut diyenlere gönül koyarım)
  • kidmanist  (06.03.08 03:27:02) 
arkadaşlar soruyu soran kişinin yazısını sonuna kadar okuyan yok sanırım.. ben dahil olmak üzere. ama şunu seçtim aradan: "büyük bilindik bir takım olmasın"

ona göre yazarsanız ben de nasiplenirim.
  • enola gay  (06.03.08 08:46:04) 
yaşadığın semtin takımını tut, en güzeli öyledir. şimdi bana kalsa beşiktaşlı ol derim ama manasız olur. bak mesela beşiktaş diye bir kulüp olmasaydı ve bana "bir kulüp seç" deselerdi ben altay'ı seçerdim.. böyle yani..


  • dalamar  (06.03.08 10:42:08) 
fulham, real betis


  • turkish tekila  (06.03.08 11:25:09) 
birkaç yıl önce sorulsa kesinlikle alaves derdim. uefa finali oynamışlardı zamanında.


  • tom riddle  (06.03.08 19:30:10) 
@ Adunaphel: Her insan Iron Maiden sever, sadece bazıları bunu farkedemez :P (Çalıntı tadı verse de güzel aforizma oldu bu )


  • pyro clustic flow  (06.03.08 22:01:50) 
villareal en güzel seçimdir.


  • sijwocaq  (07.03.08 15:16:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.