[]

web sitesine yönlendirme linki

benim ahmetmehmet.com diye sitem var diyelim. buraya koyduğum ve başka siteye giden bir linke (mesela aysefatma.com adresine giden) kaç kere tıklandığını görmem mümkün mü? ama bunu ahmetmehmet.com/redirect.sadkjhf/aysefatma.com falan diye yapmak istemiyorum. yani link üzerine gelindiğinde, aşağıdaki adres çubuğunda yine aysefatma.com yazmalı. bu mümkün mü?




 
aysefatma.com üzerinde google analytics ya da benzeri bir şey kullanırsan, hangi sitelerden senin sitene gelindiğini görebiliyorsun.


  • loveinaflipbook  (21.03.11 11:36:05) 
ahmetahmet.com'da ki koyduğun link için bir js kodu yazarsın linke tıkladığında veri tabanında tuttuğun kaydı bir arttırırsın, en garantisi bu olur bence.

veya aysefatma.com'un yönetimi de sendeyse, index'ine yine bir kod yazarsın, geldiği yere göre yine veritabanında tuttuğun değeri arttırırsın.

veya aysefatma.com'un yönetimi de sendeyse, birçok hosting sağlayıcısı websitesiyle ilgili istatistik tutar, onları inceleyebilirsin, kaç kullanıcı hangi siteden gelmiş bakabilirsin.
  • ocanal  (21.03.11 11:40:25 ~ 11:43:50) 
aysefatma.com un backlinklerinde senin sitenden gelen ziyaretçiler yazmalı.


  • misery loves company  (21.03.11 11:41:13) 
  • milesh  (21.03.11 12:04:17) 
aysefatma.com benim değil işte, öyle olsa rahat olacak da.

@ocanal: ilk dediğinizi nasıl yapıyoruz peki?

@milesh: çevirmen bulup bakacağım :)
  • sanal uyku  (21.03.11 12:25:00) 
tinyurl.com

şurada burada paylaş gibi linkler oluyor ya sağ tarafında sayaç olan, onlar gibi yapmışlar.
  • milesh  (21.03.11 12:32:20) 
::Bir sitede demiş ki::

Linkinlerizi şu şekilde hazırlayın:
<a href="www.yahoo.com" onClick="javascript:urchinTracker('/outgoing/yahoo.com');">www.yahoo.com</a>

Sonra Google Analytics sayfasında "outgoing" klasörünü göstermesi için filtreleyince istatistikleri görebiliyormuşuz.


ben de öğrenmiş oldum bu şekilde.


edit: bende biraz boktan gözüküyor kod, linkini paylaşayım olsun bitsin:
forums.digitalpoint.com
  • loveinaflipbook  (21.03.11 12:48:45 ~ 12:49:58) 
bu alexa ile daha rahat olabilir belki tabi ama madem bir şey söyledik kodunu da yazalım.

bir tane php sayfan olsun mesela, çağrıldığında veritabanında tuttuğun değeri bir arttırsın, mesela şöyle bir şey, en basit ve en güvenliksiz haliyle.

inc.php
<?php
mysql_query("UPDATE counter set count=count+1");
?>

amaç linke tıklanıldığında otomatik olarak bu sayfayı post etmek, haliyle veritabanındaki değeri bir arttırmak. bunu da jquery ile yaparsın mesela o da şöyle bir şey.

<script type="text/javascript">

$('#count').click(function() {
$.ajax({
type: "POST",
url: "inc.php"
});
});

</script>

bu script kodunu da sayfanın en tepesine, hatta bütün sayfaların en tepesinde olacak şekilde, mesela header'da eklediğin bir .js dosyası varsa onun içine atarsın.

senin sadece yapman gereken tıklanıldığında veritabanındaki değeri bir arttırmasını istediğin linklere (bu örnekte aysefatma.com oluyor) count adında bir id eklemek.

örnek link,

<a id="count" href="aysefatma.com" target="_blank">aysefatma.com</a>
  • ocanal  (21.03.11 16:51:44 ~ 16:55:11) 
aslında veritabanına işleyebilsem daha iyi olacak ama o kadar bilmiyorum. loveinaflipbook'un dediğini bir link için denedim. yarın öbür gün analytics'e yansır sanırım. olmazsa diğer yöntemlerle uğraşacağım.


  • sanal uyku  (21.03.11 19:21:49) 
linki bit.ly üzerinden verirsen bit.ly/burayalinkşeyigelcek+ adresinde istatistikleri görebiliyorsun ama link üstüne gelindiğinde öyle yazmaz tabii. en masrafsız kolay yöntem bu.


  • roket adam  (21.03.11 22:52:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.