[]

Ingiltere Dil Okulu

Hello duyuru, how are you?

Ingilterede bir dil okuluna 6 aylik kayit yaptirdigimizda part time calisma hakkimiz oluyormus. Bundan faydalanip dil egitimi icin bu yolu tercih edicem. Fakat;

Yaptigim arastirmalara gore gayet hesapli 3 okul arasinda kaldim.

Meridian College
Malvern House
Wimbledon Lang.

Bunlar hesaplilar olmasina ragmen aralarinda nerdeyse 600 sterlin fark mevcut.

Gelelim sorulara:

1: Ingilizce sokakta mi ogrenilir? yani en ucuzuna kaydolup dil okulunun faydalarini riske atmak akillica midir?

2: Calisma izni demek is garantisi demek degil. is bulma konusunda TR den ayarlama yapabilecegim kisi ve kuruluslar varmidir? eger TR den bulamassam orda bulmak zor olurmu? Dil okulu aksam saatlerinde olursa is bulma konusu iyice zorlasir diyebilirmiyiz?

3: "Bunu sormayi unutmussun" dediginiz soru var mi?

 
kuzenim de böyle bir yol seçmişti, Londra'nın güneyinde orta karar -fiyat olarak- bir dil kursu ayarladı, oraya gittiğinde haftada -belli limitler dahilinde- çalışmana izin veriliyor. 3 tane ayrı işte de çalışabilirsin. yalnız kuzenin bana söylediği püf nokta şu: iş bulmak için oradaki Türk arkadaşlarından yardım alabilirsin ama geri kalan aylarda ingilizceni ilerletmek istiyorsan daha çok yabancı arkadaşlarla takılmalısın, yüzlerce kişi içinde 1 Türk dahi olsa ingilizce -özellikle konuşman- yavaşlıyor. ayrıca ev kiraları pahalı olduğu için, senin gibi dil öğrenmek için avrupanın çeşitli ülkelerinden gelmiş çocuklarla pansiyon gibi bir evde kalacaksın. bu tarz bir ev hayatına da hazırlıklı olmalısın. sonuç olarak ingiltere macerasının olumlu bittiğini söyleyebilirim.


  • 147258  (05.03.08 15:57:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.