[]

windows vista başlatılamıyor !!

bir süredir fanla ilgili sorun yaşıyordum. Az önce fandan garip sesler gelmeye başlayınca reset attım. sonra tekrar açayım dedim aynı sesler yine gelmeye başladı ve windows açılış ekrarnında tekrar reset attım. Şimdi açmaya çalıştığımda

Windows başlamadı. Bunun nedeni en son yaptığınız yazılım veya donanım değişiklği olabilir.
Bilgisayarınız yanıt vermiyorsa, beklenmedik bir şekilde yeniden başladıysa........................................ ............... vs vs
önceki başlatma girişimi güç kaybı veya sıfırlama düğmesine basılı olmasından veya kesin bilmediğiniz bir sebepten ise windows'u
-güvenli mod
-ağ desteği ile güvenli mod
-komut istemiyle güvenli mod
-en son yapıladırma
-windows olağan şekilde başlasın

şeklinde bir ekran çıkıyor ancak hiçbiri ile başlatamadım. Ara sıra bu ekran yerine onar diye bir ekran geliyor ancak windows onarılamadı diyor. anlayacağınız böyle kaldım yardımlarınızı bekliyorum. Sorunun fanla ilgili olduğunu düşünmüyorum ama yine de bilgilendirme amacıyla yazdım.

Not: içinde önemli bilgiler var o yüzden formatı düşünmüyorum.elimde product recovery(ürün kurtarma) cdsi var.ancak bu cdyi taktığımda sabit disklerdeki tüm verielri kaybedeceksiniz diyor bu yüzden bu cdyi kullanmadım.hiç kayıp yaşamadan kurtarma yolu yok mu ?

Not2:onarmayı başaramamasının sebebi bu

Event Name: StartupRepair V2
Signature 01: ExternaMedia
Signature 02: 6.0.6000.16386.0.0.0.0
Signature 03: 0
Signature 04: 65537
Signature 05: unknown
Signature 06: NoOsinstalled
Signature 07: 0
Signature 08: 1
Signature 09: FixPartitionTable
Signature 10: 1392
OS Version: 6.0.6000.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033

 
hocam birde linux cd si ile açmayı dene ubuntu olabilir. içindeki bilgilerini yedekler. format atarsın düzelir.
pc ye takılı harici bir cihaz varmı acaba? varsa onu çıkartıp denermisin?

  • karabela  (20.03.11 10:38:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.