[]

dostlar ortadoğu da ki isyanların gerçek sebepleri neler?

sözlük ahalisi kafama takılan birkaç soru var ve ilgilenenlerin görüşlerine başvurmak istiyorum ortadoğu da neler oluyor...anket doldurmak gibi olmasın ama seçeneklerden hangisi sizce asıl sebep?

1)halklar artık gerçekten baskıcı rejimden bıktı ve özgürlük istiyor(onun için isyancılara uygulanan sert müdahale yüzünden şu anda harekat gerçekleştiriliyor)(eğer öyle ise bahreyn e neden yardım edilmedi sebep azalan petrol rezervleri olmasın)

2)emperyalist ülkeler artık bu zamana kadar kendi istedikleri doğrultuda hareket eden liderlerin başka tavırlar takınması sonucu içeriden kışkırtma çıkarıp iç karşıklık çıkartıyorlar(petrol rezervlerinden istedikleri gibi yararlanabilmek için)

3)ekonomik istikrarsızlık yaratarak dünyadaki sıcak para akışının yönünü değiştirmek (soros un yaptırdığı düşünülen kızıl devrim gibi)

4)ortadoğuyu istikrarsızlaştırıp silah ticaretini yeniden canlandırmak

 
cok bu konulardan anlamamakla birlikte, abd nin meshur buyuk ortadogu projesinin yansimalari oldugunu dusunuyorum. cunku ne kadar baskici olursa olsun bu rejimler, muhalifler bi sekilde disardan yardim almasaydilar basarili olamazlardi. abd de babalarinin hayrina yardim etmiyor, petrol petrol petrol. bakalim daha neler gorecez. sanki parti daha yeni basliyor!


  • euteamo  (19.03.11 22:20:37) 
bunların hepsi amerikan oyunları


  • ajkl89  (19.03.11 23:49:26) 
Aşağıdaki linkteki yazı yeterince fikir verecektir. Özet geçmek gerekirse: Enerji!

www.anadoluhaber.net
  • Tutankamon616  (20.03.11 01:35:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.