[]

Mail Order

Tam olarak mail order'la alakali degil aslinda sorum.
Gold Bilgisayar'dan online siparis verdim. Kredi karti bilgilerini falan girdim, siparis tamamlandi. Siparis takip numarasi falan verdiler vs hersey normal. Gerci Gold'un online satis sistemi gordugum en rezil sistem ama neyse, o ayri konu.

Ertesi gun beni aradilar, odemeniz alinamamis, karttan ucret cekilmemis dediler. Bi kontrol edeyim dedim. Tamam kontrol edin sonra maille donun bize, onaylarsaniz mail orderla tamamlariz isleminizi dediler. Ok dedim kontrol ettim, hakkaten karttan para cekilmemis gorundugu kadariyla. Neyse mail yazdim elemana evet para cekilmemis dedim napmamiz gerekiyor? Adam da mail orderla isleminizi tamamlayabilirim kargoya veririz yarin dedi. Onaylamaniz yeterli dedi. Ben de mail order ne bok bilmedigim icin onayliyorum yazip cevapladim. O da tamam isleminizi yarin tamamliyorum dedi (mesai saatlerinin sonuydu).

Simdi sorularim sunlar:

1. Kredi kartindan para neden cekilememis olabilir? Limitti kisitti hicbi sorun yok o konularda. Islemi Opera'dan yaptim bi alakasi olabilir mi?

2. La bu elemanlar benim kart bilgilerimi sakliyor mu, orda gorebiliyorlar mi kabak gibi? Maille kart bilgisi gondermedigim halde nasil tamamlayacak adam islemi?

3. Simdi icime kurt dustu. Ben islemi 12 ay taksitli yapmistim. Ama simdi bu eleman tek cekim falan yapmasin?

 
1. goldpc ile banka arasındaki sanal pos iletişiminde sorun çıkmış olabilir,

2. belli ki kart bilgilerini saklamışlar,

3. yapılan işlemde taksit sayısı bellidir, eleman gözden kaçırmamışsa taksitli yapar ama arayıp sormakta fayda var.
  • score  (19.03.11 02:31:13) 
yahu türkiyede işini doğru yapan bi kaç firma var şu internetten sipariş işinde.

bunlar işi nası yapıyor bilemiyorum ama bi manuellik söz konusu bankadan onay istiyorlar işleme dair (bimekste de böyle, eksende de) kart bilgileriniz saklanmıştır büyük ihtimalle ama bişey yapacaklarını düşünmüyorum zaten bişey olursa direk bankaya itiraz edin ben böyle bir alışveriş yapmadım diye ortaya çıkar zaten. hatta genelde bunların yaptığı işlemlerde banka sizi arayıp onay ister.

tanbul.com vardı onda böyle bir şey yoktu, o kapandı inventustan alışveriş yapmaya başladım onda da hiç sorunsuz, her şey elektronik ortamda. tavsiyemdir
  • saiko  (19.03.11 02:35:18) 
alışveriş yaptığınız sitelerde kredi kartı bilgileriniz depolanır. işte aslında internette dolaşan bu çalıntı kredi kartlarının büyük bir çoğunluğu aslında kullanıcılardan çalınan kart bilgileri değil de alışveriş yaparken loglanan bilgilerin çalınmasından kaynaklanır. mail order'ı şey olarak düşün, alışveriş yapacaksın ama kredi kartın yanında yok pos makinesine bilgileri manuel olarak girdiğini.

benim tavsiyem sanal kredi kartı kullanman internet alışverişi yaparken. ihtiyacın kadarını yatırıp sorun yaşamaman.
  • mevrin  (19.03.11 03:11:58 ~ 03:36:22) 
Sanal kart kullaniyorum zaten ama baska bir kartima kampanya vardi sitede, onun da sanal kart basvuru kismi calismiyordu internet subesinde (Finansbank), biraz aceleye geldi yani ondan direkt girdim. Hem sanal kart olsa bile, takildigim sey baska birsey: Ordaki eleman benim kart bilgilerimi alisveristen sonra gorebiliyor mu ki, benden baska bir bilgi almadan islemimi tamamlayabiliyor? Bu bilgiler 128 bilmemne sifrelemerle sifrelenmiyor mu? Direkt ben burda ne yazarsam ekrana, karsida o gozukuyor mu? Sitede 3D Secure ve GlobalSign logolari var sonucta.


  • mabl  (19.03.11 04:27:13) 
bu bilgiler 3 ncü kişiler göremesin diye şifrelenir. satıcı bunları tabii ki görebilir. yani o call center'da çalışan kişi kabak gibi göremez ama sen mail order yaptığın için bilgi işlemlerinden kart bilgilerin istenir ona göre işlem yapılır. sana yazdığım gibi bu bilgiler log olarak tutuluyor zaten. buna şifre koyması bu bilgilerin istenmeyen kişilerden uzak tutmak için.


  • mevrin  (19.03.11 04:43:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.