[]

Netbook alma kararı

Yaklaşık bir yıldır alsam mı almasam mı diye kendimle cebelleşiyorum, en son karar olarak yorum almaya karar verdim.

Normal notebookumu her gün okula götürüp getirmekten çok yoruluyorum, sırtım ağrıyor. O nedenle netbook hayalleri kuruyorum ama sonra bakıyorum netbook modellerine, hepsi oldukça yavaş görünüyor. Cache desen 512KB'tan büyüğüne rastlamadım. İşlemciler 1.6 GHz genelde, o konuda bir problem yok. Keza ram de 2 gb gayet güzel bulunabiliyor. Bu cache olayı çok büyük sorun ve sinirimi bozuyor. Ordan burdan kullandığım hiçbir netbookta da "hız" denen şeyin esamesine rastlamadım. Bazen sabırsız olabildiğim için bilgisayarın bana çabuk cevap verebilmesi benim için önemli.

Sizin tecrübeleriniz neler? OS olarak aslında Win7 kullanmak istiyorum ama Ubuntu da işimi görecektir. Hız farkları ne kadar olur?

Ha bu arada netbooku çoğunlukla software developing için kullanacağım. Bunun dışında web sitelerinde gezinmek ve boşta kaldığında download da yapması cabası olmalı.

Ne yorum getirirsiniz?

Bu arada eğer öneri netbooklarınız varsa (pili sağlam giden ve 500 tl altı) linkleri bekliyorum.

 
bahsettiginiz fiyata daha ust model bir sey alamazsiniz. ayrica o ekranda programlama yapmak oldurucu olacaktir.

win 7 ile ubuntu performansi acisindan cok buyuk fark olmaz (ram 2 gb kabul edilince).

cift cekirdekli vs olan modelleri cikti son zamanlarda lakin dediginiz fiyat araligina olmaz o is.
  • entrapmen  (18.03.11 21:49:50) 
Daha önce 10 inç ile çalışmıştım, küçük yazılardan hoşlanıyorum zaten, o konuda bir problem yok.

500'den fazla vermek istemiyorum, onun yerine eve bir masaüstü alırım, notebooku taşımaya da devam ederim diye düşündüm. Cache'i biraz daha yüksek olan bir iki model gördüm şimdi ama onlar da 700 lira civarı. Başka yanıt verecek olan olursa 500 liraya kadar en iyi ne alabilirim, bu soruya da cevap verebilirler.
  • gzg  (18.03.11 21:57:18) 
Keşke bulabilsem, bir tanesinde bile rastlamadım freedos'a.


  • gzg  (18.03.11 23:05:36) 
www.vatanbilgisayar.com

gayet iyi görünüyor..
  • metalman  (19.03.11 13:15:59) 
anladığım kadarıyla bulabildiklerinin hepsi atom n450 ve n455. eğer bu yetmez diyorsan n550 olanlara bakmalısın, burada da fiyat kısıtı devreye giriyor, eğer sorun değil dersen, acer aspire one happy 1Mb cache'iyle işine yarayabilir gibi. pili de 6 hücreliymişti.

incelemek istersen: goo.gl
  • bykush  (20.03.11 08:26:40) 
Bu iki örnek için çok teşekkür ediyorum. Pembe olanın pembe olmayanını bulabilirsem onu da değerlendirebilirim, Samsung da güzel görünüyor.


  • gzg  (23.03.11 22:36:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.