[]

satranc bagimliligi...

selam gece kuslari,
edit: gece gece sacmalamisim.
soru: satranc bagimlisiyim. Zaman zaman hayatimi askiya alma boyutunda kendimi satranc'a kaptiriyorum. Ne yapsam da kurtulsam bu bagimliliktan?


 
soru yok :(

yine de yazalım. bence sen bu durumdan faydalanmaya da çalış. ödüllü satranç turnuvalarına katılabilirsin mesela. ama hayatını da adama tabi. biliyorsun bunları zaten, hepsi çıkmıştı sınavda.
  • ermanen  (18.03.11 04:01:02) 
ben bir ara texas hold'em e sarmıştım, rüyamda bile ihtimal hesaplayıp olası kötü durum senaryoları görüyordum. Korkuma facebook poker bile açamıyorum artık. Bir süre uzak kalmak gerekiyor.

arada yapılan sözlük poker turnuvaları için mesaj gelince bile içim hopluyor.
  • kimlanbu  (18.03.11 04:05:12) 
kotov'un play like a grandmaster kitabını bitiren biri olarak şunu söylemek isterim, eğer hayatını satrançtan kazanmıyorsan günlük işlerini ve hedeflerini aksatma. yalnız şöyle önemli bi husus var. misal günde satranca 5-6 saatini ayıran biri eğer satrancı pat diye bırakırsa zihni berbat olur. nasıl bi vücut geliştirmeyle uğraşan kişi bu sporu bırakınca vücut sarkmaya başlıyorsa, satrançta zihne aynı şeyi yapar. benim tavsiyem, eğer ist de oturuyorsan hafta sonları satranç merkezine antreman yapmaya gidebilirsin. kadıköy ve taksim de var. hem kendine daha çok zaman ayırırsın, hem de yeni insanlarla tanışıp düzenli pratik yapmaya devam edersin.


  • kumarvekadin  (18.03.11 06:38:22) 
dvoretsky'nin 4 tane kitabı var, onları oku, satranc'ın ne kadar derya olduğunu gör.
a) bu kitaplar sana hafif geliyor sen bunları aşmışsan (% 0.00001 olasılık veriyorum) sonuna kadar git.
b) oha bunlar ne yaw, bunlar da hesaplanır mı biz mahalle satrancına dönelim dersen zaten eski keyfi almaz zamanla azaltırsın.
  • joepiscopo  (18.03.11 08:47:57) 
güzel bir bağımlılık, kendinize fiziksel olarak zarar vermiyorsanız pek bir sakınca olduğunu zannetmiyorum bu bağımlılıkta


  • manfool  (18.03.11 11:32:35) 
enerjini başkalarına öğretmeye çalışarak harca. bir süre sonra soğursun zaten.... öğretmenim belli oluyor mu...


  • mentirosa  (18.03.11 22:46:37 ~ 23:01:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.