[]

fan sesi (anneye anlatır gibi)

çok ses çıkarmaya başladı velet. açıp tozunu temizleyeyim diyeceğim ama kafama takılan bir şey var. bilgisayara vurunca ses kesiliyor 10 saniye filan(türk usulü). sonra yine yeni çalışmaya başlayan uçak motoru misali başlıyor yavaştan mrrrğğğğğğ diye. ben vurunca tozlar mı yok oluyor? tozdan olsa böyle olmaz diye düşündüm. tornavida filan alıcaz gidip çarşıya ondan yap da gör y.rrraam demeyin yani. başka ne olabilir ki sorun?




 
çok ses çıkıyorsa kasadaki tozdan dolayıdır. temizlenmesi lazım iyice. kasayı açıp kuvvetli bir süpürge ile tozları çekin. hatta hava fısfısları falan var onlarla da fısss layın.
Fakat bu toz olayından sonra iflah olmama durumu olabilir fanın içine de toz birikmiş olabilir. İlk günkü performansında takılsın istiyorsanız daha kaliteli bir fan takabilirsiniz. benim temizlediğim ne kadar kasa varsa 3 ay sonra eski haline geldiği için çözümü daha iyi fanlar takmakta bulmuşluğum vardır.

  • ozdek  (17.03.11 10:43:18) 
hangi fan bu? kasa fanı ise tozdan değildir; ömrü bitmiştir. işlemci fanı ise yine ömrü bitmek üzeredir ya da fanı söküp soğutucu bloğun tozunun alınması gerekir. direkt fan üzerindeki tozlanmalar öyle sese neden olmaz. o blok tozdan/kirden tıkanır. hava geçirmez hale gelir. dolayısıyla işlemci aşırı ısınır. işlemci aşırı ısınınca fan soğutmak için daha hızlı dönmeye çalışır. malum; ne kadar hız o kadar ses.


  • xenderoth  (17.03.11 10:56:17 ~ 10:58:20) 
bazen güç kaynağının fanı ses çıkartıyor. aslında ses guc kaynağının kendisinden geliyor. fanın dönmesi yüzünden dışındaki metal kutu titreşiyor kendi parçalarına vuruyor. boyle durumda ses gelen yere biraz bant yapıştırmak sesi biraz gideriyor.


  • oshamahue  (17.03.11 11:21:52) 
toz da olabilir fan cortluyorda olabilir

ilk olarak şunu deneyin, kasayı açın fana bi bakın, işlemci fanıysa sökmek için tornavida gerekmez kasa fanıysa bi şekilde sökersiniz zaten. elektrik süpürgesi ile gerekli temizliği yapın ve fanı yağlayın.
püf noktası burası, genellikle fanın tam merkezinde bir sticker bulunur ve o stickerı kaldırdığınızda fanın milini görürsünüz hatta yukarı aşağı elinizle fana biraz bastırırsanız 1 milim kadar oynar. işte oraya 1 damla kadar yağ damlatmanız baya fayda eder. elinizde teknik malzeme yoksa bildiğiniz sıvıyağ da kullanabilirsiniz. ama minik 1 damla, fazlaya gerek yok
  • kisa  (17.03.11 11:23:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.