[]

çin seyahatinde nereden ne alınır?

zhejiang, guangdong ve hong kong bölgelerinde bir çok şehre gideceğim. hep iş olmasın vakit bulursak gezelim diyoruz. nerelere gidelim, neler alalım?? giysi vs fiyatları nasıl orada? bir de ayak masajı mevzusu ne? altında bi hinlik mi var önüme gelen hadi yine iyisin ayak masajı da yaptırırsın diyorlar :S




 
guangzhou da pekin yolu ve pearl river gezilip görülesi yerlerden. (bkz: #20992877) yida lu denilen caddede hediyelik alışverişleri yapılabilir, zhejiang da ise ningbo ya yakın yerde yiwu da alışveriş yapılabilir, zhejiang shanghai e çok yakın olduğundan shanghai' i gezmek daha mantıklıdır. tüm transferlerde treni kullanırsanız hem daha ekonomik hem de hızlı olacaktır.


  • hagayretbe  (16.03.11 14:50:27) 
en önemli şeyi sormayı unuttum doğu mutfağı olan yerler var mı??


  • zenc  (16.03.11 14:54:00) 
çin sokaklarındaki 10 dükkandan 8 tanesi minimum yeme-içme üzerinedir. çin liler evde yemek yemeyi sevmezler. cuma-cumartesi-pazar özelikle akşam vakitlerinde restaurant önünde yarım saat sıra beklerseniz şaşırmayın, normaldir. her türlü mutfağı yakalamanız olası, gıda kriterlerinize göre seçebilirsiniz (türk dahil). köpekbalığı yemeden gelmeyin, üzülürsünüz.
ayrıca ayak masajı konusunda söylenenlerin hepsi doğru, namuslu, happy-ending olmayan birçok yerde de ayak masajı yaptırabilirsiniz. yerine göre 15 dolardan başlar bu masajlar. bu arada dolar harcamayı unutun, rmb harici emisyon yoktur.

  • hagayretbe  (16.03.11 15:18:48) 
Hong Kong'ta elektronik eşya oldukça ucuz. Özellikle laptop ve fotoğraf makinalarının fiyatları buraya göre oldukça uygunken PS3 ve cep telefonları çok fazla fark etmiyor.

Hong Kong'la ilgili detaylıca bi entry'm için (bkz: #14444263)

Bir de herhangi bir elektronik eşya alırken Avrupa versiyonu mu Japonya versiyonu mu olduğunu mutlaka sorun çünkü Japonya'da ABD gibi 110V ve değişik priz sistemi kullanıyor. Ben arkadaşa Wii almıştım, içinden 110V Japon fişli adaptör çıktı, üstüne bi de Avrupa versiyonu adaptör almak zorunda kaldım.
  • kalifiye balta sapi  (16.03.11 16:55:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.