[]

Değerlendirmelerinizi alabilirmiyim ?

Müsait bi zamanınız olursa ve okuyup değerlendirirseniz, olursa da şu şöyle olsa yada şurası şu şekilde olmamalı gibi yorumlarınızı katarsanız çok teşekkür eder ve minnettar olurum. Özellikle İşin pîri olmuş arkadaşlar dikkat ederlerse sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.




OECD

ne yazık diyeceğiniz bi olayı yaşadığımız örgüttür bu kuruluş.

kurucu üyelerinden olmamıza rağmen 99 yılında eğitime en az ödenek ayıran ülke olarak biz gösterilmekteyiz. milli hasılata göre tabi bu.

ne yazik değilmi...!!! iyiki geçmişte kalmış.





VectorWorks

ayrıca öğrencilere süper bir desteği olan hatta öğrencilerin bilgi proje paylaşımı için ayrı bir forumu olan, autocad ve solid birleşimi süper bir cad/cam yazılımı.

üstelik an itibariyle tez'imi bu konu üzerine almış bulunuyorum. pişman değilim. artık bundan sonrası yani doktara tezimde cnc tezgahı yapmayı planlıyoruz.

hatırlatmadan da olmaz ne kadar öğrenciye destek verilse de programı çok pahalı bulmakta haksız değilim galiba. an itibariyle 4.963 liracık.





TESLA

tesla denince akla hemen bi grup gelmemeli, ilk önce akla çok sevdiğimiz teknolojinin babası akla gelmeli. özellikle buna rusya'nın nasıl değerlendiği akla gelmeli.

yani bilim insanlarının abidesi olan nikola tesla gelmeli. saygıyla anıyorum kendisini.

ibn-i sina ve nikola tesla başta değişmez örnek insanlar.

okuyup geçmeyin bi araştırın.

not: bu sadece bir entry değil, bilgilendirme entrysidir aynı zamanda. bağımlılık yapabilir.







USER AGENT SWİTCHER

sadece internet tarayıcı değiştirmekle yetinmeyip karşı tarafa istediğiniz gibi tanıtmanıza el veren bir eklentidir.

mesela windows kullanıyorsanız ve kendinizi başka bir işletim sistemi kullanıyormuş gibi göstermek istiyorsanız süper bir hededir bu.

örnek olarak mozilla kullanıyorsunuz ve kendinizi linux olarakmı göstermek istiyorsunuz. bu kodları text dosyasına kopyalayın sonrada agent.xml olarak kaydedin sonrada user agent switcher'dan dosyayı import edin. artık linux kullanıyorsunuz.

kod: """"""""Burada da bir sürü kod var, 1 sayfa kadar uzar diye yazmadım.""""""""""






KÜTAHYA ŞİVESİ

türkçenin en güzel şivesinin olduğu ege şivesinin bilumum muğlayla beraber en espritüel ve tembellik çoğunluklu şivesidir. şişman rambonunda dediği gibi hafif yunan kırması garip bir şivedir gerçekten. ne kadar sinirlide olsanız egeli değilseniz ve egeli biriyle kavga ediyorsanız kesinlikle çok fazla dayanamaz gülmeye başlar sonrasında altınıza sıçabilirsiniz gülmekten.

türklerin özelliği olarak benimsettiği en önemli özelliğinden biride kavga ederken asla birbirlerini tanımazlar.

--bak olum beri bak. benim kim olugumu biliyonmu sen bakem.amığa gorum bak.
hadi le git ordan, heç kimse umrumda olmaz benim. kimsin len sen kimsin,
--sen kimsin len sen kimsin.
sen kimsin len sen kimsin.

ve bu böyle uzar gider. bu arada bu tartışanlar teyze çocuklarıdır ve bizzat akrabalardır.

en özel kelimeleri ( gali, enki, geliveycez, götüve v.s. )

üniversite 2.sınıfa kadar utandığım ama sonra bilhassa kendimden utanarak zorla heryerde kullanmaya çalıştığım şivedir.

boşuna bu kadar inceden yazmadık. bi ege'yi gidin görün. olmayan turizmimiz canlansın.








CEP TELEFONLARINA 9090 UYARISI

birisinin ortaya attığı ve arkasında çok fazla inananın olduğu bir safsata. saf salata yada saf salaklar inanacağımızı düşünmüşler.

ha bu arada bunu yazmadan önce özel servis numarasımıymış acep diye denediğim ama o kadının yanlış çevirdin oğlum numarayı, yoksa sendemi buna inananlardansın demesini beklediğim ama beni nazikçe karşılayıp böyle bi numara yok diyen 4 adet numara topluluğu.

anneme uyguladım 6yıl önce. turkcell'den arıyorum telefonu hemen suya sokun yoksa patlayacak dedim hemen sokmuş. tabi akşamına evde curcuna.

biz bunları küçükken yapardık lan ne bu böyle.







NİNTENDO DS

şu aralar yeni çıkan ve halihazırda türkiye'ye girmek üzere olan 3 boyutlu görüntüyü çıplak gözle görebilmemizi sağlayan modeli mevcuttur.

inanılmaz derecede çığır açacağı kesindir bu aletin. o kadar güzel özellikleri var ki özelikle şundan 6-12 ay sonrasında memleketimde de çılgınlığının başlayacağını düşündüğüm hatta emin olduğum süper bir alet.

aga resmen yanından geçenlerle senin geliştirdiğin karakter kavga ediyorlar evde bir bakıyosun bu ne lan dayağı yemişiz gibi garip bir mimik alıyosun.

inceleme olarak şunu izlerseniz özeelikle de mesut çevik'in anlatımından sonra eminim 1 tanede benim olsa demekten ilerisini yapacaksınız.

www.donanimhaber.com






LEECHTURK

son zamanlarda getirdiği bonus dediği uygulamayla seed, torrentlere yorum, forumda yorum, teşekkür gibi faaliyetlerinize bonus puan vererek sonrada bunları upload kredisi almanıza olanak tanıyarak ratio nuzuiyi göstermeye yarayan türk tracker'ıdır bu site.

hali hazırda en iyi türk torrent tracker'ı denilebilir ama bu bonus uygulamasını beceremeyip çoğu kullanıcsını çocuk azarlar gibi davranarak cezalandıran bir sitedir. kısacası kalkmıştır artık biyerleri buradaki bazı yönetici şahısların.

protestoyu da verelim: yönetim istifa !!! yada el değiştirebilir.







İNTERNETİ OLMAYAN BİLGİSAYARDA YAPILABİLECEKLER.

dial-up telefonla bağlantı ile çok minide olsa bağlanmaya çalışarak heyecanlanmak ama bi türlü beceremeyip sevdiğiniz strateji oyununa yanınıza kahvenizi alarak başlamak,
velakin sonunda yeter lan diyerek internet kafede paracıkları yemeye gitmektir.

eğer oda yoksa vay halinize. ama 1 dakika cinsel aktiviteleri unuttuk tam zamanı.

ah türk erkekleri her 3 şeyden 1'i göbek deliğinin altına çalışıyor...

 
ilk baktigim yer, en son entry'nin ilk cumlesi oldu; "... cok minide olsa ..."

dahi anlamina gelen de ayri yazilir.
  • nawres  (16.03.11 12:27:12) 
imlaya falan dikkat etmedim pek de vaktim yok şöyle üstten bi göz attım hepsi legal.


  • xenophobe  (16.03.11 12:27:14) 
oecd

"ne yazık ki diyeceğimiz bir olayı yaşadığımız..."

oradaki "diyeceğimiz" dedirtenkapsamına girer bence. sakata gelebilir. başka bir şekilde (dedirten olmadan) yazmayı deneyin.

diğerlerini okumaya üşendim.
  • sen git ben geliyorum  (16.03.11 12:29:42) 
"iyiki geçmişte kalmış" demişsiniz, bağlaç olan ki de ayrı yazılır. hepsini okumadım, zaten olmuş olmamış diyecek kadar ehil hissetmiyorum kendimi:)


  • paltar yuyan masin  (16.03.11 12:33:31) 
herhangi bir açıklama yaparken; "hede hödö yapan x'tir" kalıplarını kullanmadan entri girmen zaten başlı başına olay.

bence olayı kesinlikle çok iyi anlamışsın.
  • atmosphere  (16.03.11 13:07:38) 
@nawres

"" minide olsa "" kelimesini ""mini de olsa"" şeklinde mi yazmalıydım yoksa anlayamadığım bi yermi var ?


@xenophobe

hepsine bi göz atabilirsen sevinirim (:


@sen git ben geliyorum

Kardeş biraz daha açık olabilirmisin. mesela küçük bi örnek versen de bende ona göre türetsem diyorum.


@paltar yuyan masın

Ki bağlacını nasıl kaçırmışım teşekkürler...


@atmosphere

Olayı çözemedim. ilk cümleni iyimi anlamalıyım kötümü (:
  • chewrokee  (18.03.11 13:52:09) 
Bu arada ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim.

SAYGILAR....


son 1 soru daha. Ben bu girişlerimde düzeltme yaparsam eğer sıralamadaki yerim değişirmi. yeni baştan sonamı yerleşirim yoksa aynen devam edermi ?
  • chewrokee  (18.03.11 13:54:48) 
evet, imla kurallarinda eksiklikler var genel olarak. ayri yazilmasi gereken 'de', 'ki'yi falan cogu yerde bitisik yazmissin.


  • nawres  (18.03.11 14:54:16) 
mesela şu olabilir: acı bir olayı yaşadığımız... kötü bir olayı yaşadığımız... bize acı bir olay yaşatan kuruluştur... ne yazık ki bize acı bir olay yaşatmıştır...

bunlar olabilir. kususra bakma anca girdim nete kaç gün sonra.
  • sen git ben geliyorum  (19.03.11 11:09:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.