[]

Mütemadiyen Bozulan ADSL Modemler

Ablamın uzun zamandır kullandığı adsl modem bozulmuş. Gidip yeni modem aldı Zyxel marka. 5-6 gün sonra o da bozuldu. Ttnet'ten adam gelmiş, "sizin iki şifreniz farklıymış, onları eşitledim, şimdi girebiliyoruz ama sizin modem bozulmuş" demiş.

Modemin arayüzüne erişemiyor. Başka bilgisayardan, farklı web tarayıcılardan arayüze erişmeye çalıştı, olmuyor.

Gerilim dalgalanmasından olabilir mi? (Bir trafoyla kullanıldığını düşününce oluşacak fark gündelik olduğundan, ikisinin de yanması büyük bir tesadüf olurdu...)

Nedendir sizce?

 
kalitesiz modemlerden olmasi yuksek ihtimal.
adi nispeten bilinir olup zyxel kadar dandik bir marka yok herhalde.

sayet gerilim dalgasindan olsa farkli aletlerde de sorun cikmasi gerekirdi. simdiye kadar cikmayip en az gerilime maruz kalan adsllerde sorun cikiyorsa bu sanssizliktir kanimca.

demem o ki kaliteli bir adsl modem alip kullansin.
  • entrapmen  (15.03.11 11:30:02) 
elektrik şebekesinden olduğunu tahmin ediyorsanız, bir tane ölçü cihazı alıp şebeke gerilimi ölçün. ben olsam takılı tutup gün içerisinde nasıl bir gerilim olduğuna bakardım.

onun dışında, bilgisayarın da modemi bozma ihtimali var. topraklama iyi değilse böyle bir şey olabilir.

ve bir ihtimal, ard arda iki cihazın da bozulması tesadüf olabilir. ki orada uzun zamandır aynı modemi kullanmamış mı?

zayseli garantiye gönderip tekrar kullanmayı deneyin. kaliteli-kalitesiz modemle böyle bir fark olacağını sanmam.
  • hollowlife  (15.03.11 13:12:48) 
Bilgisayar bozabilir mi cidden? USB değil modem...

Ben orada olsam ölçerdim gerilimi, ama şimdi ona bir de voltmetre al, ölç, ama çarpılma diyemem.

Birkaç yıldır o evde kalıyor. Airties modemi vardı, sonra onu annemin babamın evine verip oradaki Quake'i kendisine aldı.
  • fadetoreality  (15.03.11 17:15:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.